Rumpelstiltskin Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Rumpelstiltskin Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Selfish Giant, The Tale of Peter Rabbit and The Tiger, The Brahman and The Jackal so, make sure to check these posts as well.

Rumpelstiltskin Questions & Answers

Word Galaxy

  • Impression – a good effect on someone
  • Weeping – crying
  • Summoned – ordered to be present
  • Miserable – very unhappy
  • Astonished – surprised
  • Transforming – changing
  • Refused – did not accept
  • Delighted – very happy

Question 1: Choose the correct option:

(a) ‘My daughter knows the art of spinning straw into gold,’ said the_____

i. King
ii. miller
iii. little man

(b) The king took the miller’s daughter to a room full of _____.

i. straw
ii. gold
iii. paper

(c) The miller’s daughter started weeping as she felt alone and____ .

i. scared
ii. angry
iii. miserable

(d) The________helped the miller’s daughter with the task.

i. King’s guard
ii. little man
iii. King

(e) The king became _____ on seeing the room full of gold.

i. greedier
ii. mad
iii. disappointed

Question 2: What did the king order the miller’s daughter to do?

Answer: The king ordered the miller’s daughter to spin all the straw into gold in one night.

Question 3: How did the little man transform all the straw into gold?

Answer: The little man sat with the wheel going ‘whirr, whirr, whirr’ until all the reels were full of gold.

Question 4: Why did the king think of marrying the miller’s daughter?

Answer: The king thought of marrying the miller’s daughter because he thought that even though she is a miller’s daughter, he could not find a richer wife for himself in the whole world.

Question 5: On what condition did the little man agree to help the miller’s daughter the third time?

Answer: The little man agreed to help the miller’s daughter the third time on the condition that if she promise him that if she becomes the queen, then she will give him her first child.

Question 6: Why did the little man give the queen three days’ time?

Answer: The little man gave the queen three days’ time to find out his name and then she can keep her child.

Question 7: How did the queen find the little man’s name?

Answer: The queen was able to find the little man’s name when her messenger saw a small cottage in the dark forest with a fire burning outside. Round about the fire quite a ridiculous little man was jumping and singing ‘Today I bake, tomorrow brew, The next I’ll have the young queen’s child. Ha! Glad am I that no one knew That Rumpelstiltskin I am styled.’

Question 8: Read and answer the questions:

‘I have nothing left to offer you.’

(a) Who is the speaker?

Answer: The miller’s daughter is the speaker.

(b) What did the listener ask for then?

Answer: The listener asked fora child.

(c) Did the speaker agree? Why/ Why not?

Answer: Yes, the speaker agreed because the king has promised her that she will be his wife if she spins straw into gold.

Question 9: Read and answer the questions:

‘I saw a small cottage with a fire burning outside.’

(a) Who said this and to whom?

Answer: The messenger said to the queen.

(b) What did the speaker see at the cottage?

Answer: The speaker saw a ridiculous man who was jumping round the fire and singing.

(c) How did the listener react to this information?

Answer: The listener informed the queen about it.

So, these were Rumpelstiltskin Questions & Answers.

Exit mobile version