The Ramapuram Tiger Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Ramapuram Tiger Questions & Answers.

In one of my previous posts, I have shared the questions and answers of A Night With A Wolf, Never Quit and After Sports Day so, you can check these posts as well.

The Ramapuram Tiger Questions & Answers

Word Galaxy

  • Wedged – forced into a narrow space
  • milch cow – a cow kept for milk
  • contorting – bending out of shape
  • deformities – misshapen features
  • apparent – clearly visible
  • spouse – a husband or wife
  • extricating – freeing
  • staunchly – firmly
  • apparent – clearly visible

Question 1: How big was the area in which the Ramapuram tiger operated?

Answer: The area was 3600 square miles in which the Ramapuram tiger operated.

Question 2: How did the tiger begin his career?

Answer: The tiger began his career as an ordinary cattle lifter.

Question 3: Who or what caused injuries to the Ramapuram tiger?

Answer: The iron trap caused injuries to the Ramapuram tiger.

Question 4: Who was the first human victim of the Ramapuram tiger?

Answer: Jeyken’s eighteen-year-old wife was the first human victim of the Ramapuram tiger.

Question 5: Who were the next two victims of the tiger?

Answer: The next two victims were a herdboy and a middle-aged woman who worked as road coolie.

Question 6: ‘That decided me….’- What did the writer decide and why?

Answer: The writer decided to visit Ramapuram Forest when he read in the newspaper about the latest outrage committed by the tiger.

The Ramapuram Tiger Questions & Answers

Question 7: Which fortunate action of the writer saved him from tiger’s attack?

Answer: The fortunate action of the writer that saved him from tiger’s attack was that he had moved to the other side of the bull, which consequently came between the writer and the tiger.

Question 8: How does the writer feel after killing the tiger?

Answer: The writer was trembling, his knees wobbled and suddenly he felt very, very sick after killing the tiger.

Question 9: Read and answer the questions:
It was heard in the area moaning with pain and day for a quite a week afterwards.

(a) Who is being referred to as ‘it’ in the extract?

Answer: The tiger is being referred to as ‘it’ in the context.

(b) Why was it moaning in pain?

Answer: It was moaning in pain because he got his head in the trap, which caught him firmly on both the sides of his neck, just behind the ears.

(c) Who was responsible for this pain?

Answer: The iron trap was responsible for this pain.

Question 10: Read and answer the questions:
He was sought by all, yet found by none, till his end came in an unexpected manner.

(a) Who is ‘he’ in this line?

Answer: ‘He’ is the tiger.

(b) Why was he sought by all?

Answer: He was sought by all because he had become a man-eater tiger.

(c) In what sense his end unexpected?

Answer: His end was unexpected in the sense that the writer had just went to check his bait and the tiger arrived there and he killed the tiger in order to save himself.

Question 11: Read and answer the questions:
He could not move and he could not speak, but remained rooted to the spot in horror and amazement.

(a) Who is ‘he’ in this line?

Answer: He is Jeyken, a Sholaga in this line.

(b) Why was he horrified?

Answer: He was horrified because a tiger crouching upon his wife’s back, its two paws overlapping her shoulders, and his mouth was wide open just above her head.

(c) Explain: ‘rooted to the spot’.

Answer: Rooted to the spot means he was unable to move from his place because of shock and terror.

So, these were The Ramapuram Tiger Questions & Answers.