Goldilocks and The Three Bears Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Goldilocks and The Three Bears Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The City Mouse and The Country Mouse, Cherry Tree and The Bremen Town Musicians so, you can check these posts as well.

Goldilocks and The Three Bears Questions & Answers

Question 1: Where does Goldilocks get lost?

Answer: Goldilocks gets lost in the forest.

Question 2: What does Goldilocks see in the forest?

Answer: Goldilocks sees a cottage in the forest.

Question 3: What does Goldilocks see on the table?

Answer: Goldilocks sees porridge served in three bowls on the table.

Question 4: What does Goldilocks eat from the bowl?

Answer: Goldilocks eats porridge from the bowl.

Question 5: Fill in the blanks:

Goldilocks goes into the next room. She sees three chairs. The first one is too big. The second one is also big. The third one is just right.

Question 6: How many bears live in the cottage? Choose the correct option.

Answer:

i. Three
ii. Four
iii. Five

Question 7: Read and answer the questions:
“There is no porridge in my bowl.”

(a) Who says these words?

Answer: Baby bear says these words.

(b) Who eats the porridge?

Answer: Goldilocks eats the porridge.

Question 8: Why does Goldilocks sit on the small chair?

Answer: Goldilocks sits on the small chair because it is just right size.

Question 9: Why does Goldilocks not sleep in Papa Bear’s bed?

Answer: Goldilocks does not sleep in Papa Bear’s bed because it is too big for her.

Question 10: Why do you think all are happy?

Answer: Baby Bear and Goldilocks become friends so, all are happy.

Question 11: How should we greet our guests when they come home?

Answer:

i. by saying ‘Bye’
ii. by saying ‘Hello’
iii. by saying ‘Thank You’

So, these were Goldilocks and The Three Bears Questions & Answers.