The Carew Murder Case Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Carew Murder Case Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of January Night, The Lumber Room and The Story of An Invitation so, you can check these posts as well.

The Carew Murder Case Questions & Answers

Question 1: What phrase does the author use at the start of the text to show the reader that time has passed?

Answer: The phrase that author used is, ‘nearly a year later’.

Question 2: Who was the witness to the crime and what was the witness doing when it was committed?

Answer: The witness to the crime was a maidservant and she was sitting on her box which was exactly under the window and looking outside.

Question 3: Who were the two men involved in the crime and how did the witness feel about each of them?

Answer: The two men involved in the crime were Sir Danvers Carew who was described as an aged beautiful gentleman with white hair. The second person identified by the witness was Mr Hyde, who had once visited her master and she did not like her.

Question 4: Which type of animal is the angry murderer compared to?

Answer: The angry murderer is compared to an ape.

Question 5: What is Mr Utterson’s profession?

Answer: Mr Utterson is a lawyer.

Question 6: What was Mr Utterson’s reaction to hearing about the crime and seeing the weapon?

Answer: On knowing about the crime and looking at the weapon, Mr Utterson knew who the person was. He recognised the half-broken and battered stick, which he had himself presented to Henry Jekyll many years ago.

Question 7: What do we learn about the old woman, who works for Mr Hyde?

Answer: The old woman, who works for Mr Hyde is described as ivory-faced and silvery-haired woman. She had an evil face, smoothed by hypocrisy, however her manners were excellent.

The Carew Murder Case Questions & Answers

Question 8: Why will it be difficult for the inspector and Mr Utterson to find Mr Hyde?

Answer: It would be difficult for the inspector and Mr Utterson to find Mr Hyde, as very few people knew him. His family was untraceable, there were no photographs of him, those who ever saw him gave different versions on his appearance, even the maidservant’s master had seen him only twice.

Question 9: Which word, meaning ‘searched vigorously’, is used to describe the state of Mr Hyde’s room?

Answer: The words used to describe the state of Mr Hyde’s room is, ‘ransacked’.

Question 10: Answer the following with reference to context.

And then, all of a sudden he broke out in a great flame of anger….

(a) Who is angry?

Answer: Mr Hyde is angry.

(b) Who is he angry with?

Answer: He is angry with Sir Danvers Carew.

(c) Does he have any reason to be angry?

Answer: No, he has no reason to be angry.

(d) How does the maid describe his behaviour?

Answer: The maid described his behaviour ‘like a madman’.

Question 11: Answer the following with reference to context.

‘This will make a deal of noise.’

(a) Who is the speaker?

Answer: Inspector Newcomen of Scotland Yard is the speaker.

(b) Who is being spoken to?

Answer: He is speaking to Mr Utterson.

(c) What does he mean and why will it ‘make a deal of noise’?

Answer: He meant that the murder will soon be known to everybody in the town as the victim was a well know personality.

Question 12: Answer the following with reference to context.

‘Ah!’ she said, ‘he is in trouble! What has he done’?

(a) What did the woman wish to express by the use of ‘Ah!’?

Answer: ‘Ah!’ here meant a hateful expression.

(b) Who is she talking about and what is her relationship to him?

Answer: She is talking about Mr Hyde and she is the caretake of her house.

(c) How does the inspector react to the woman?

Answer: The inspector observes and quotes that it seems Mr Hyde is not a very popular person.

So, these were The Carew Murder Case Questions & Answers.