An Adventure Of Gulliver Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share An Adventure Of Gulliver Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Venice The floating City, A Home For Duckling and Someone so, you can check these posts as well.

An Adventure Of Gulliver Questions & Answers

Word Galaxy

  • Barren – empty land with few plants
  • Inhabitants – people living in that place
  • Hedge – a fence formed by closely growing bushes or shrubs
  • Explore – To travel around an area to learn about it.
  • Overtake – to go past and ahead of a moving vehicle/person
  • Astonishment – great surprise

Question 1: Why did the captain send the men to the land?

Answer: The captain sent the men with vessels to look for water. 

Question 2: Why did the men rush back to the ship?

Answer: The men rushed back to the ship because a monster was walking after them in the sea as fast as he could. 

Question 3: What happened when the monster called out in a loud voice?

Answer: When the monster called out in a loud voice, seven monsters like him came towards the field ready to reap the corn. 

Question 4: What did Gulliver see when he turned back to join the crew?

Answer: When Gulliver turned back to join the crew, he saw them getting into the boat and rowing for life to get to the ship.

Question 5: How did the author greet the farmers?

Answer: The author walked slowly backward and forward, pulled off his hat and made a low bow to greet the farmers.

Question 6: Who was chasing the crew?

Answer: A huge creature walked after the crew in the sea as fast as he could. 

Question 7: What did the farmer who first found the writer do with him?

Answer: The farmer took the writer to his house and placed him at some distance on the dining table which was thirty feet high from the floor.

Question 8: Why was Gulliver unable to climb the fence?

Answer: Gulliver unable to climb because every step was 6 feet high.

Question 9: How did Gulliver try to build a relationship with the farmers?

Answer: Gulliver walked slowly backwards and forwards, pulled off his hat, bowed low and tried to speak to them loudly in several languages.

Question 10: ‘Travelling alone to a new place is risky.’ Do you agree or disagree with the statement? Give an example for your view with reference to the story.

Answer: Yes, I agree with the statement. In this story, Gulliver lands is a place where everything around him is huge including its people. He is unable to seek any help from the people because they cannot seem to understand his language. In such situations, an adventure can be a risk to one’s life.

Question 11: Cause & Effect:

CauseEffect
(a) The crew left hurriedly when they saw the giants.Gulliver was unable to join his crew.  
(b) Giant called in a voice louder than a trumpetSeven monsters like him came towards the field ready to reap the corn.  
(c) The giant creature was chasing the boatHe was struck with utmost fear and astonishment and ran to find himself.
(d) To get a better view of Gulliver’s faceGiant blew Gulliver’s hair aside.

So, these were An Adventure Of Gulliver Questions & Answers.