How Many Greens Are There in the Park Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share How Many Greens Are There in the Park Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the Questions & Answers of The Fifth Golden Ticket, What’s Your Dream and Black Beauty so, you can check these posts as well.

How Many Greens Are There in the Park Questions & Answers

Question 1: How many kinds of green does the speaker mention in the poem?

Answer: The speaker mentions three kinds of green in the poem – light, darker and darkest green.

Question 2: Which shade of green does the speaker wants for the house?

Answer: The speaker wants light green for the house.

Question 3: Why do you think the speaker wants to paint the walls of his house light green?

Answer: The speaker wants to paints the walls of his house light green because it is important, calming and liked by all creatures on earth.

Question 4: Which kind of trees does the speaker wants as friends and why?

Answer: The speaker wants the darker green of the older plants that have flowered for many years because they tell numerous stories.

Question 5: What do the oldest tree do?

Answer: The oldest tree hold up the sky and protect the earth.

Question 6: Name two things the tree do.

Answer: The tree hold the wind in there boughs and offers home to all kinds of birds.

How Many Greens Are There in the Park Questions & Answers

Question 7: ‘The trees hold up the sky and protect the earth.’ Explain?

Answer: The trees hold up the sky and protects the earth means they don’t allow the heat to reach the ground, they block the wind and also attract rain.

Question 8: Read the line and answer the questions:

“There is the light, light green”.

(a) Where is this shade of green found?

Answer: This shade of green is found in little grass.

(b) What other shades of green does the speaker tell us about?

Answer: The other shades of green the speaker tell us about are light green and darkest green.

(c) Where are these other shades found?

Answer: These other shades are found in the park.

Question 9: Read the line and answer the questions:

“Call the rains for welcome showers.”

(a) Who will call for the rain?

Answer: The oldest and darkest will call for the rain.

(b) Give two adjectives used in the poem to describe them.

Answer: Majestic and strong these two adjectives used in the poem to describe them.

(b) Why are showers said to be welcome?

Answer: The showers are said to be welcomed because they give relief from heat.

Question 10: Do you think the poet loves nature? Give reason to support your answer.

Answer: Yes, according to me, the poet loves nature because she wants her house walls to be painted green. She wants to make trees her friends and, guardian.

So, these were How Many Greens Are There in the Park Questions & Answers.