Moon So Round and Yellow Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Moon So Round and Yellow Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Seven Snowmen, Day For Night In Ultapur and Hundreds And Hundreds Of Wags so, you can check these posts as well.

Moon So Round and Yellow Questions & Answers

Word Galaxy

  • Oft – often
  • Past – gone by in time
  • Wonder – to think about something and try to decide what is true
  • Past – gone by in time
  • Slyly – suggesting that you know something secret that other people do not know
  • Overhead – above your head, raised above the ground
  • Peeping – working quickly and secretly
  • Snugly – warm, comfortable and protected

Question 1: Write True or False:

(a) The child loves to see the moon shining in the daytime – False
(b) The moon is round and yellow – True
(c) The speaker wonders who lights up the moon, while it’s hanging in the air – True
(d) The speaker wonders when the moon disappears during daytime, when the sun is out – True
(e) The speaker is not curious about the moon, and goes off to sleep – False

Question 2: Give two words from the poem to describe the moon.

Answer: The moon is described as round and yellow.

Question 3: What does the child like to do?

Answer: The child loves to see the moon shining in the sky.

Question 4: Write two things that the child wonders about the moon.

Answer: The child wonders, how the moon gets lighted up and where it goes during the daytime.

Question 5: What happens to the moon when the night is past?

Answer: When the night is past, the moon is not seen in the sky.

Question 6: What does the child ask the moon?

Answer: The child asks the moon, “where do you go in the morning.”

Question 7: Read and answer the questions:

Moon So Round and Yellow Questions & Answers

(a) Whom does the child watch?

Answer: The child watches the moon.

(b) What is meant by the word ‘slyly’?

Answer: It means secretly.

Question 8: Read and answer the questions:

Question

(a) Who is ‘I’ in these lines?

Answer: ‘I’ is the speaker.

(b) Who is being referred to as ‘you’ in these lines?

Answer: Moon is being referred to as ‘you’ in these lines.

(c) What is the speaker wondering about?

Answer: The speaker wants to know who lights up the moon while it is hanging up in the air.

So, these were Moon So Round and Yellow Questions & Answers.