Night Voices Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Night Voices Questions & Answers.

This poem is written by Sir Arthur Conan Doyle. In my previous posts, I have shared the questions and answers of One Summer Night, Retrieved Reformation and The Dying Detective so, you can check these posts as well.

Night Voices Questions & Answers

Question 1: Read and answer the questions:

(a) Who does ‘you’ refer to?

Answer: ‘You’ refers to the child’s father.

(b) Who says these lines?

Answer: The child says these lines.

(c) What is the speaker’s mood at this time? Why?

Answer: The child is getting nervous and uneasy on hearing the noises of the night. He feels that there is somebody outside but his father is unable to allay his fears.

Question 2: What sounds does the child hear in the night?

Answer: The child ears the sound of someone whispering, murmuring, roaring and laughing in the night.

Question 3: Does the child think the sound is from an animal or human? Why do you say so?

Answer: Yes, the child think it is a human voice because he asks who and not what.

Question 4: What explanation does the father give for the sounds?

Answer: The father explains the sounds as the breeze in the trees and roaring of waves on the shore.

Question 5: Was the child satisfied with the explanations? how do you know?

Answer: No, the child was not satisfied with the explanations given by his father because he asks similar questions again and again.

Question 6: Which lines tell us that the child was a little afraid of the dark?

Answer: The lines that tell us that the child was a little afraid of the dark are:

Question 7: Does the poem make you feel sad nervous or a little scared? Why?

Answer: Yes, the poem makes me feel sad because the child was frightened and the father was not reacting in a quick or positive manner.

Question 8: In stanza 4, the child says tell me what you are waiting for but the father does not respond. How do you think the child must have felt?

Answer: I feel that the unresponsive nature of the father must have scared the child even more.

So, these were Night Voices Questions & Answers.

error: Content is protected !!