Sarah Cynthia Sylvia Stout Would Not Take The Garbage Out Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Sarah Cynthia Sylvia Stout Would Not Take The Garbage Out Questions & Answers.

This poem is written by Shel Silverstein Sarah Cynthia Sylvia Stout. In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Model Millionaire, An Encounter With Icebergs and Kalaripayattu so, you can check these posts as well.

Sarah Cynthia Sylvia Stout Would Not Take The Garbage Out Questions & Answers

Question 1: Complete the sentences:

(a) Cynthia would wash the dishes and scrub the pans.
(b) Her parents would scream but she wouldn’t take the garbage out.
(c) The garbage covered the can, filled the room, cracked the windows and blocked the door.
(d) The garbage rolled down the halls raised the roof and broke the halls.
(e) Poor Sarah met an awful fate.

Question 2: Read and answer the questions:

(a) What wouldn’t Sarah Cynthia Sylvia Stout do?

Answer: Sarah Cynthia Sylvia Stout wouldn’t take the garbage out.

(b) What would her father do?

Answer: Her father would scream and shout for her to take the garbage out.

(c) What happened as a result?

Answer: The garbage piled up to the ceiling, filled the can, covered the floor, cracked the window and blocked the door.

(d) Find a word from the extract which means the same as ‘clean by rubbing’.

Answer: Scrape

Question 3: Who is the intended audience of this poem? Use evidence from the text to support your answer.

Answer: The audience of this poem is children. The poet states this when he writes, “But children, remember Sarah Stout and always take the garbage out.” Additionally, the use of whimsical and nonsensical language indicates that the poem is meant for a younger audience.

Question 4: Read and answer the questions:

(a) What did Sarah’s neighbours do? Why?

Answer: Sarah’s neighbours moved away because they could no longer tolerate the pile of garbage.

(b) What would Sarah’s friends not do?

Answer: Sarah’s friends would not come to play with her anymore.

(c) What happened to Sarah at the end of the poem?

Answer: At the end of the poem, Sarah met an awful fate which the poet does not relate.

(d) Find a word from the extract which is the antonym of ‘enemies’.

Answer: Friends

Question 5: What happened when Sarah finally decided to take the garbage out?

Answer: By the time Sarah finally decided to take the garbage out, it was too late because the garbage reached across the state, from New York to the Golden Gate. In the garbage which Sarah hated, she met an awful fate which the poet cannot relate to his readers.

Question 6: What kind of a relationship do you think Sarah and her father share?

Answer: Sarah and her father are both contrasting characters. Her father asks her to clean her room and take the garbage out. However, Sarah refuses to comply with it.

Question 7: Which sensory details in the poem create an unpleasant image for the reader? How does the use of sensory details impact the effect of the poem?

Answer: The sensory details like chunks of sour cottage cheese, brown bananas, rotten peas, green bologna, curdled milk and rancid meat create an unpleasant image for the reader. The descriptions stimulate the reader’s visualization of the garbage in a humorous way.

Question 8: What conclusions can be drawn about Sarah’s fate if she is ‘in’ the garbage?

Answer: Sarah’s fate could result in any of the following: becoming a smelling outcast, being buried alive, catching a disease or even dying.

Question 9: How does the poet exaggerate the pile of garbage? Justify with examples.

Answer: The poet says that the garbage raised the roof and broke the wall, finally touched the sky and reached across the state. Each example shows the ongoing growth of the garbage, starting first within the house, then outside of the house, and then crossing state lines. None of these things can really happen. Piles of garbage could never have the ability to reach the sky or break down walls.

Question 10: Give examples of the following from the poem.

(a) Alliteration

Answer: Sarah Cynthia Sylvia Stout, Prune pits, Black burned buttered toast, peach pits.

(b) Hyperbole

Answer: It raised the roof, it broke the wall.
That finally it touched the sky.
The garbage reached across the state.

(c) Ellipses

Answer: Gristly bits of beefy roasts,
The garbage rolled on down the hall
Greasy napkins, cookie crumbs,
By then, of course, it was too late
The garbage reached across the state.

So, these were Sarah Cynthia Sylvia Stout Would Not Take The Garbage Out Questions & Answers.

error: Content is protected !!