The Barber and The Woodcutter Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Barber and The Woodcutter Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the Questions & Answers of Alice in Wonderland, Somebody’s Mother and Snake Trouble so, you can check these posts as well.

The Barber and The Woodcutter Questions & Answers

  • Despise – look down upon, have a low opinion of
  • Saddle – seat for the rider
  • Crafty – tricky
  • Bargain – settle terms of sale/purchase
  • Rage – anger

Question 1: How did the barber treat the poor and the simple?

Answer: The barber became very proud and despised the poor and the simple.

Question 2: What was the agreement between the woodcutter and the barber?

Answer: The agreement between the woodcutter and the barber was that the barber would give two silver coins for all the wood on the donkey’s back.

Question 3: In what way did the barber cheat the woodcutter?

Answer: The barber did not give coins and said the saddle is also of wood.

Question 4: What did the woodcutter ask the barber the next morning?

Answer: The next morning, the woodcutter asked the barber a shave for himself and his friend who is outside the shop.

Question 5: Why did the barber go to meet the sultan?

Answer: The barber went to meet the Sultan to complain against the woodcutter.

The Barber and The Woodcutter Questions & Answers

Question 6: Why did the crowd laugh at the barber?

Answer: The crowd laughed at the barber because he was shaving a donkey.

Question 7: What did the Sultan tell the barber while he was shaving the donkey?

Answer: The Sultan told the barber while he was shaving the donkey to return the saddle to the woodcutter if he did not want to shave the donkey.

Question 8: Who said to whom?

(a) You haven’t honoured our agreement.

Answer: Barber said this to the woodcutter.

(b) Not a single piece of wood is left on the saddle.

Answer: Woodcutter said this to the barber.

(c) It’s true that the barber has cheated you but he is right and has broken no law.

Answer: Sultan said this to the woodcutter.

(d) That’s my friend.

Answer: Woodcutter said this to the barber.

Question 9: Write True or false:

(a) The barber loved the poor and the simple – False
(b) The woodcutter needed money badly – True
(c) The barber took the saddle along with the firewood – True
(d) The Sultan did not feel sorry for the woodcutter – False
(e) The Sultan reached there in his chariot – True

Question 10: Fill in the blanks:

(a) After a bargain, the barber agreed to buy all the wood.
(b) The barber demanded two silver coins and the woodcutter agreed.
(c) The Sultan called both the men to his court.
(d) The barber started shaving the donkey and soon a big crowd gathered.
(e) This is how the barber learnt a lesson and he never tried to cheat others.

So, these were The Barber and The Woodcutter Questions & Answers.