Time To Play Online or Offline Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Time To Play Online or Offline Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of A Little Grain of Gold and Adventures of Don Quixote so, you can check these posts as well.

Time To Play Online or Offline Questions & Answers

Word Galaxy

  • Determined – having made a firm decision and being resolved not to change it.
  • Tug – pull hard or suddenly
  • Furious – extremely angry
  • Lately – recently, not long ago
  • Retorted – reply quickly and angrily to a comment

Question 1: Fill in the blanks.

(a) Charles would whistle to call Tyson.
(b) Charles would take Tyson to play hide and seek after school.
(c) Tyson determined to get Charles out to play with him.
(d) Charles had won the trophies for being the best pet trainer.
(e) Charles’ father wanted Charles to volunteer at Mr Robert’s NGO for pets.

Question 2: Choose the correct option:

(a) Charles got_________and lost the game.

i. distracted
ii. mired
iii. muddled
iv. confused

(b) It was _________for Charles and Tyson to play together.

i. rarity
ii. routine
iii. usual
iv. common

(c) Tyson was _________of Charles and hid under the couch.

i. petrified
ii. furious
iii. scared
iv. worried

(d) Technology is best used as a _________.

i. tool
ii. weapon
iii. technique
iv. prop

(e) Earlier, when Charles played with his friends, he was _________.

i. dull
ii. energetic
iii. friendly
iv. active

Question 3: What was Charles’ routine after coming home from school?

Answer: It was a routine for both Charles and Tyson to play together after Charles returned home from school. In the evening, Charles would take Tyson to play hide and seek with his friends.

Question 4: How would Charles and Tyson spend their evenings?

Answer: In the evening, Charles would take Tyson along to play hide and seek with his friends. They would hide and Tyson would find them within a few minutes.

Time To Play Online or Offline Questions & Answers

Question 5: Why did Charles get furious one evening?

Answer: One evening, Tyson was determined to take Charles out to play with him. So, he started tugging at Charles’s shirt with his mouth while Charles was busy playing on his computer. Charles got distracted and lost the game. Hence, Charles got furious because he had lost the game.

Question 6: How did Charles lose the game?

Answer: One evening, Tyson was determined to get Charles to move out to play with him. So, he started tugging at Charles’s shirt. Charles got distracted and lost the game.

Question 7: What did Charles’ mother notice after reaching home?

Answer: Charles’ mother noticed that he had created a mess. When she looked at the dining table, she noticed that Charles had neither finished his lunch nor had he given Tyson his food as the bowl was empty.

Question 8: What suggestion did Charles’ father give him to spend his time well?

Answer: Charles’s father suggested that Charles could volunteer at Mr. Robert’s NGO for pets. That way Charles and Tyson would have many new friends to play with every day. He could even train them for the upcoming pet competition.

Question 9: Read and answer the questions:
Charles let out a deep sigh and tears rolled down his cheek. Tyson crawled out from under the couch and licked Charles to cheer him up.

(a) Why did Charles let out a deep sigh?

Answer: Charles’ father questioned Charles if computer gaming was making him happy. He pointed out that Charles looked energetic and also fared well in school because of playing and studying regularly.

(b) Why had Tyson crawled under the couch?

Answer: Charles was distracted by Tyson and lost the computer game. He was furious and stomped out of the room kicking everything that came his way. This scared Tyson and he hid under the couch.

(c) What changes had come over Charles?

Answer: Charles stopped playing with Tyson and played computer games shut in his room. Tyson kept barking outside. Charles refused to go outside to play with his friends. 

(d) Find the antonym of ‘cheer up’.

Answer: Depress/sadden

So, these were Time To Play Online or Offline Questions & Answers.