A Genie In A Bottle Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share A Genie In A Bottle Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Rip Van Winkle, Rama In Exile and The Boy and The Apple Tree so, you can check these posts as well.

A Genie In A Bottle Questions & Answers

Question 1: Choose the correct option:

(a) What did Narayan find in his net?

i. old bottle
ii. genie
iii. fish
iv. nothing

(b) Why did Narayan clean the bottle?

i. He liked the bottle.
ii. He wanted to see what was inside.
iii. He thought he could sell it.
iv. He did not like dirty things.

(c) If you find a bottle with a genie, what would you do?

i. Do what Narayan did.
ii. Tell him to do good things.
iii. Make him your friend.
iv. Do what he tells you.

Question 2: Who was Narayan?

Answer: Narayan was a poor fisherman.

Question 3: What came out of the big cloud?

Answer: A huge genie came out of the big cloud.

Question 4: Describe the Genie?

Answer: The genie was huge, as tall as a mountain.

Question 5: How did Narayan trick the Genie to get inside the bottle?

Answer: Narayan pretended that he did not believe that the genie came out of the bottle. To show off his powers, the genie once again entered the old bottle and Narayan quickly took the lid and sealed the bottle.

Question 6: “Then my old enemy is dead!” For whom are the words ‘old enemy’ used?

Answer: The words ‘old enemy’ are used for the king Solomon.

Question 7: Read the sentence and answer the questions:

“Well, little man, you can take his place.”

(a) Who said these words and to whom?

Answer: The genie said these words to Narayan, the fisherman.

(b) Who does ‘his’ refer to?

Answer: ‘His’ refers to king Solomon.

(c) Did the little man take his place?

Answer: No, Narayan did not take the king’s place.

(d) What happens next?

Answer: The fisherman thought for a while and told genie that he did not believe his story.

Question 8: Why did the genie want to kill king Solomon?

Answer: The genie wanted to kill king Solomon because he had put him into bottle and closed it up with his seal. He then threw the bottle into the sea.

Question 9: Why do you think, Narayan tricked the genie?

Answer: Narayan tricked the genie to save his own life.

Question 10: Do you think, Narayan was a clever man? Why?

Answer: Of course, Narayan was a clever man. He once again put the genie into the bottle and sealed it by using his intelligence.

So, these were A Genie In A Bottle Questions & Answers.