A Mad Tea Party Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share A Mad Tea Party Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of George and Ranji, The Emperor’s New Clothes and The Tempest so, you can check these posts as well.

A Mad Tea Party Questions & Answers

Question 1: Where was the table set out?

Answer: The table was set out under a tree in front of the house.

Question 2: Who all were seated at the table?

Answer: The March Hare and the Hatter were having tea at the table and the Dormouse was sitting between them.

Question 3: How were the other animals using the Dormouse?

Answer: The other animals were using the Dormouse as a cushion.

Question 4: Why did the Dormouse not object to being used as a cushion?

Answer: The Dormouse did not object to being used as a cushion because it was fast asleep.

Question 5: Did Alice see any wine on the table? If not, what did she find on the table?

Answer: Alice did not see any wine on the table. She looked all around the table but she found nothing on it except tea.

Question 6: Why did Alice think that the Dormouse must be uncomfortable?

Answer: The Dormouse was sitting between the March Hare and the Hatter. They both were using the Dormouse as a cushion, resting their elbows on it and talking over its head. So, Alice thought that the Dormouse must be uncomfortable.

A Mad Tea Party Questions & Answers

Question 7: Why did the Dormouse not mind the discomfort according to Alice?

Answer: Alice thought that the Dormouse not mind the discomfort caused by the March Hare and the Hatter only because it was asleep.

Question 8: How were March Hare, the Hatter and the Dormouse seated despite the large size of the table?

Answer: Although the table was a large one, all three of them were crowded together at one corner of the table.

Question 9: What did all three of them say when they saw Alice coming?

Answer: When the Dormouse, the March Hare and the Hatter saw Alice coming, they shouted that there was no room on the table to seat anyone.

Question 10: Alice & Dormouse considered each other impolite.

(a) Was March Hare impolite?

Answer: Yes, the March Hare was impolite. He asked Alice to have wine when there wasn’t any on the table.

(b) In what way was Alice impolite?

Answer: Alice interrupted the Dormouse again and again while he was telling his story.

Question 11: What were the two points which puzzled Alice in the story of the Dormouse?

Answer: Alice puzzled how the three sisters could live at the bottom of a well. Then, she was puzzled how they could draw honey from honey-well.

Question 12: Describe the scene which Alice saw when she came upon the tea party.

Answer: When Alice came upon the tea party, she saw that a long table had been set out under a tree in front of a house and the March Hare and the Hatter were having tea at it. A sleeping Dormouse was sitting between them, whom the other two were using as a cushion and talking over its head. The table was a large one but the three were all crowded together at one corner and insisted that there was no room. But Alice angrily sat down in a large arm chair at one end of the table.

A Mad Tea Party Questions & Answers

Question 13: How did the creatures welcome Alice?

Answer: Though the table was a large one, the Hare, the dormouse, the Hatterwere all crowded together at one corner and insisted that there was no room. They were hardly warm or welcoming but Alice angrily sat down in a large arm chair at one end of the table. Thereafter, the Hatter and the Hare continued to be rude to Alice.

Question 14: What was the first question the Hatter asked Alice? What riddle did he then ask her?

Answer: Hatter asked Alice, “your hair wants cutting.” He then asked a riddle to her that ‘Why is a raven like a writing-desk?’

Question 15: What manners did Alice try to teach the Hatter?

Answer: Alice was quick to check Hatter when he was unnecessarily rude and made personal remarks about her hair. She sternly reminded him to be polite. She also dared to advise him to do something better with the time than waste it in asking riddles that had no answers.

Question 16: What happened at the great concert given by the Queen of Hearts?

Answer: At the great concert given by the Queen of Hearts, the Hatter proceeded to sing. He had hardly finished the first verse when the queen jumped up and screamed that the Hatter was so out of tune that he was ‘murdering the time’ and commanded that he be beheaded.

Question 17: Who said to whom?

(a) It wasn’t very polite of you to sit down without being invite.

Answer: March Hare said this to Alice.

(b) It’s very rude.

Answer: Alice said this to Hatter.

(c) I told you butter wouldn’t suit the works!

Answer: Hatter said this to the March Hare.

(d) Have you guessed the riddle yet?

Answer: Hatter asked this to Alice.

(e) You shouldn’t have put it in with bread-knife.

Answer: Hatter said this to the March Hare.

Question 18: Write True or False:

(a) “I don’t see any wine,” Alice remarked – True
(b) The Dormouse slowly closed his eyes – False
(c) “You can draw water out of water-well” said the Hatter – False
(d) Alice was disgusted – True
(e) The Dormouse was being put into the teapot – True

So, these were A Mad Tea Party Questions & Answers.