An Old Red Hat Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share An Old Red Hat Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Abu Ali Counts His Donkeys, Raggy Dog A Shaggy Dog and Why Are Pigs So Dirty so, you can check these posts as well.

An Old Red Hat Questions & Answers

Question 1: Who was Ada?

Answer: Ada was a little African girl.

Question 2: What did Ada have?

Answer: Ada had three eggs in an old red hat.

Question 3: Where did she go? Why?

Answer: Ada went to the market to sell the eggs.

Question 4: How did Ada go to the market?

Answer: Ada went to the market by bus.

Question 5: To whom did Ada sell the eggs?

Answer: Ada sold the eggs to the lady on the bus.

Question 6: How much did the lady pay to Ada for eggs?

Answer: The lady paid three pennies to Ada for eggs.

Question 7: How many people did Ada meet on the bus? Who were they?

Answer: Ada met two people on the bus. They were a boy and a lady.

Question 8: Ada went to the market with three eggs in a ……………………. She came back with a ……………………. Who was it for?

Answer: Ada went to the market with three eggs in an old red hat. She came back with a new red hat. It was for her mother.

Question 9: Ada did not spend the money on herself. She used it to buy her mother a new hat. Did she buy the hat because:

Answer:

i. she was afraid that her mother would scold her
ii. she was ashamed of her mother’s old hat
iii. she loved her mother and wanted to buy her something
iv. she could find nothing that she wanted for herself

Question 10: Was Ada happy at the end of the story? Was her mum happy? What makes you think so?

Answer: Yes, Ada was happy at the end of the story because she could manage to get a new red hat for her mother whom she loved a lot. I can say this because when a girl on the bus asked Ada about the hat, she smiled.
Yes, her mum was also happy after getting the gift and she said, “Thank You!” to Ada.

So, these were An Old Red Hat Questions & Answers.