King Red Nose Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share King Red Nose Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Abu Ali Counts His Donkeys, Androcles and the lion and Tom’s Sore Toe so, you can check these posts as well.

King Red Nose Questions & Answers

Word Galaxy

  • Clever – intelligent
  • Fresh – new
  • Angry – very annoyed
  • Hate – dislike
  • Hang – put to death

Question 1: Choose the correct option:

(a) The king lived in a_________.

i. palace
ii. big castle

(b) The king had a big and______nose.

i. red
ii. black

(c) The king went out for a________.

i. party
ii. stroll

(d) The________was singing a song at the river bank.

i. turtle
ii. servant

Question 2: Write True or False:

(a) The King had only two servants – False
(b) The King went out for a walk – True
(c) The turtle sang very sweet song about the king – False
(d) The King had red nose – True
(e) The King punished the turtle to death – False

Question 3: Why was the King called the ‘King Red Nose’?

Answer: The King was called the ‘King Red Nose’ because he had a big and red nose.

Question 4: What was the turtle doing when the King saw it?

Answer: At the bank of the river, the King saw the turtle singing a song.

Question 5: Why was the King angry?

Answer: The King was angry because the turtle was singing about his nose.

Question 6: What was the first punishment for the turtle?

Answer: The first punishment for the turtle was to hang him from a tall tree.

Question 7: Did the turtle really want the King’s servants to hang him from the tree?

Answer: No, the turtle did not really want the King’s servants to hang him from the tree because turtles are not happy on trees.

Question 8: Did the turtle hate water? What did he do when the servants threw him into the river?

Answer: No, the turtle did not hate water. When the servants threw him into the river, he swam away happily.

Question 9: Why did the turtle call the King foolish?

Answer: The turtle called the King foolish because he threw him into river and turtles like water. So, he was able to escape and swam away happily.

Question 10: What happened to the King’s nose when he became angry?

Answer: The King’s nose became redder and bigger when he became angry.

So, these were King Red Nose Questions & Answers.