The Boy and The Bear Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Boy and The Bear Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of An Old Red Hat, Abu Ali Counts His Donkeys and Brave Babli so, you can check these posts as well.

The Boy and The Bear Questions & Answers

Question 1: Write True or False:

(a) The boy and the bear lived next door to each other – True
(b) They were great friends – True
(c) The boy never talked about the Bear’s house – False
(d) The boy was happy to go and live in the Bear’s house – False
(e) The boy’s mother was happy when he came back – True

Question 2: Who played together every day?

Answer: A little boy and a bear played together every day.

Question 3: What did the little boy talk about?

Answer: The little boy talked about the fun they had in the bear’s house.

Question 4: What fun did they have together?

Answer: They rode their bicycles together, played together and flew kites together.

Question 5: Why did the little boy like the bear’s house?

Answer: The little boy liked the bear’s house because they had a lot of fun there.

Question 6: Why did the little boy say, ‘At Bear’s house, we never sleep’ and ‘At Bear’s house, we never have a bath’?

Answer: The little boy said this to his mother because he and Bear together had a lot of fun at Bear’s house.

Question 7: Whom did the boy meet halfway?

Answer: The boy met the little Bear halfway.

Question 8: Did the boy’s mother really want him to go and live in Bear’s house? Why did she send him there?

Answer: No, the boy’s mother did not really want him to go and live in Bear’s house. She sent him because he always used to talk about the fun he had at Bear’s house and did not understand the importance of his own house so, to make him realise the importance, she sent him there.

Question 9: Where did the little boy fall asleep in the end?

Answer: The little boy fell asleep in his own bed in the end.

So, these were The Boy and The Bear Questions & Answers.