Bravo Amir Agha Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Bravo Amir Agha Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Fly in Space and Mowgli and the Bandar Log so, you can check these posts as well.

Bravo Amir Agha Questions & Answers

  • Gash – a deep open cut
  • Triumphantly – in a way that shows great excitement about a victory
  • Havoc – great destruction or damage
  • Hordes – crowds or large numbers
  • Trademark – special
  • Dwindled – grew less in size
  • Mantu – a type of dumpling
  • Redemption – the state of being freed from one’s sins
  • Intoxicating – making one feel excited so that one cannot think clearly
  • Endured – bore patiently
  • Looped – moved in the shape of a loop
  • Taut – very tight
  • Panting – breathing quickly with short breaths
  • Manoeuvre – to move or turn skillfully
  • Salvation – the state of being saved from a sin
  • Gladiators – men trained to fight in a performance

Question 1: What were the kite runners doing?

Answer: The kite runners were racing after sliced kites in large numbers. Those who caught the kites triumphantly returning, holding their captured kites high.

Question 2: How did Amir feel by three o’clock in the afternoon?

Answer: By three o’clock in the afternoon, Amir felt very tired. His legs ached and the neck was stiff.

Question 3: How did the people enjoy themselves?

Answer: People were enjoying themselves by stomping their feet, clapping, whistling and chanting.

Question 4: How did Amir think God would help him?

Answer: Amir thought that God would guide the wind and help him win.

Bravo Amir Agha Questions & Answers

Question 5: How did he finally cut the blue kite?

Answer: A gust of wind lifted Amir’s kite to his advantage. He fed the string, pulled up and looped his kite on top of the blue kite. Soon, he loosened the grip on the string and finally cut the blue kite.

Question 6: Read the line and answer the questions:

(i) Do you know whose it might be?

(a) Who said these words to whom?
Answer: Amir said these words to Hassan.

(b) What is ‘it’?
Answer: ‘it’ means ‘the blue kite’.

(ii) You’re almost there, Amir Agha! Almost there!

(a) Who said this to whom?
Answer: The spectators of kite race said this to Amir.

(b) Was Amir finally successful?
Answer: Yes, Amir was finally successful.

Question 7: Fill in the blanks:

(a) The number of kites dwindled from fifty to a dozen.
(b) The biggest prize of all was still flying.
(c) It was just me and the other guy the blue kite.
(d) The old lift and dive was Hassan’s favourite trick.
(e) Hassan was screaming and his arm was wrapped around my neck.

So, these were Bravo! Amir Agha Questions & Answers.