Four Friends Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Four Friends Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Eagle And The Ant, A Peep At Toyland and Adventure of Tom Sawyer so, you can check these posts as well.

Four Friends Questions & Answers

Word Galaxy

  • Regarded – Think of in a particular way / in high opinion
  • Slogan – A short group of words
  • Clumsy – Awkward  
  • Remarked – Noticed
  • Timid – Showing a lack of courage or confidence / easily frightened or afraid
  • Foliage – Leaves of plant
  • Firm – Not likely to change
  • Exclaimed – Cry out suddenly
  • Console – To show concern towards someone who is unhappy or disappointed about something
  • Motto – A short sentence chosen as the beliefs of an individual, family or institution
  • Hasty – Hurried
  • Hoof – The horny part of the foot of a horse, cow etc.
  • Wonderful – Very good or remarkable
  • Woe – Things that cause sorrow or troubles
  • Wise – Clever

Question 1: Who lived in the jungle?

Answer: A raven. a tortoise and and a mouse lived in the jungle.

Question 2: What was the work of the raven and the tortoise?

Answer: The Raven’s job was to see that no one should take wrong decision and the tortoise job was to see that no one should take hasty decision.

Question 3: What promise did the three friends make?

Answer: They promised that they would remain friends forever and help one another in every situation.

Question 4: Who was regarded as the wise bird?

Answer: Raven was regarded as a wise bird.

Question 5: What was the slogan?

Answer: The slogan was “United we stand, Divided we fall”.

Question 6: Whom did the animals allow to drink water?

Answer: The animals allowed the deer to drink water.

Four Friends Questions & Answers

Question 7: Who was clumsy and slow?

Answer: The tortoise was clumsy and slow.

Question 8: What was the reason for being frightened?

Answer: The deer was frightened because he was being chased by the hunter.

Question 9: Who tells the story of woe and to whom?

Answer: The deer told the story of woe to the animals.

Question 10: Who was scared and frightened?

Answer: The deer was scared and frightened.

Question 11: What was the motto of the three jungle animals?

Answer: “United we stand, divided we fall” was the motto of the three jungle animals.

Question 12: Briefly describe the appearance of the hunter?

Answer: The hunter had a bow and arrows with him and a bag swinging over his shoulder.

Question 13: How did the animals rejoice in their unity?

Answer: They danced and sang together to rejoice in their unity.

Question 14: Who was the fourth friend?

Answer: The Deer was the fourth friend.

Four Friends Questions & Answers

Question 15: Describe the phrase ‘United we stand, Divided we fall’. What does it mean?

Answer: The phrase ‘United we stand, Divided we fall’ means that we will succeed when united and fail or fall when divided. If there is unity among one another than their strength increases and if there is disunity among each other then they fail or fall.

Question 16: Read and answer the questions:
“We firmly believe in the slogan”.

(a) Who are ‘we’ in the given statement?

Answer: We are the three friends in the given statement.

(b) How did the three jungle friends take the oath?

Answer: The three jungle friends took the oath with their paws on one another.

(c) What was the slogan?

Answer: The slogan was ‘United we stand, Divided we fall’.

(d) What was the reason behind taking the slogan?

Answer: The reason was that they would remain friends forever and will help each other in every situation.

(e) What happened next?

Answer: While they were enjoying, they heard the hoops of a running animal.

Question 17: Read and answer the questions:
“All of a sudden they heard the sound of a running animal”.

(a) Who heard the sound?

Answer: The three friends heard the sound.

(b) What did they do after hearing the sound?

Answer: They hid themselves after hearing the sound.

(c) Where did they hide themselves?

Answer: The mouse hid himself in a hole, the tortoise in a pool and the raven in the foliage of a tree.

(d) What did they see?

Answer: They saw a frightened and timid deer standing few yards away.

(e) Why was the deer frightened?

Answer: The deer was frightened because a hunter was chasing it.

Question 18: Read and answer the questions:
“Thank you, thank you very much I feel so safe”.

(a) Who is referred to as ‘I’ in the above statement?

Answer: The timid deer is referred to as ‘I’ in the above statement.

(b) To whom was the deer thankful?

Answer: The deer was thankful to the raven, the tortoise and the mouse.

(c) Why was the deer thankful to them?

Answer: The deer was thankful to them because they allowed the deer to drink water from their well.

(d) Who narrated the tale of woe to them?

Answer: The deer narrated the tale of owe to them.

(e) By whom the deer was being chased?

Answer: The deer was chased by the hunter.

So, these were Four Friends Questions & Answers.