If I Were A King Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share If I Were A King Questions & Answers.

This poem is written by A.A Milne. In my previous posts, I have shared the questions & answers of Moon So Round and Yellow, Catch That Cat and Three Men Of Gotham so, you can check these posts as well.

If I Were A King Questions & Answers

Word Galaxy

  • Babylon – a city in ancient Mesopotamia, present-day Iraq
  • Mantelpiece – a structure above and around a fireplace
  • Timbuctoo – a city in central Africa
  • Undone – not tied or fastened

Question 1: Choose the correct option:

(a) The boy would leave his gloves undone in (Babylon/Timbuctoo)

Answer: Babylon

(b) The boy (liked/did not like) brushing his hair.

Answer: did not like

(c) The boy would do lovely things in (Greece/Timbuctoo).

Answer: Timbuctoo

(d) A mantelpiece is found (inside/outside) the house.

Answer: inside

(e) The boy would be a (fun-loving/strict) king.

Answer: fun-loving

Question 2: What would the boy do if he were the king of Spain?

Answer: The boy would enjoy the rainy season by taking his hat off in the rain, if he were the king of Spain.

Question 3: What would the boy do as the king of France?

Answer: As the king of France, the boy would not brush his hair for aunts.

Question 4: What does the poet mean by ‘button gloves undone’?

Answer: The poet here means that he would not wear the buttoned gloves and take them off just like that.

Question 5: Why did the poet brush his hair for his aunts?

Answer: The poet brushes his hair for his aunt to look neat and smart.

Question 6: Why does the poet want to take his hat off?

Answer: The poet wants to take his hat off as he wants to enjoy the rain falling on his head.

Question 7: What would the poet as a King of Timbuktu do?

Answer: The poet would love to do lovely things as the King of Timbuktu.

Question 8: Which animal would the boy invite to stay?

Answer: The boy would invite an elephant to stay and never let it go.

Question 9: Name three countries mentioned in the poem.

Answer: The three countries mentioned in the poem are Spain, France and Norway.

Question 10: Write three sets of rhyming words from the poem.

Answer: The three sets of rhyming words are King – anything, Spain – Rain and Greece – Mantelpiece.

So, these were If I Were A King Questions & Answers.