Pandora’s Box Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Pandora’s Box Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of My Brother My Brother, The Question Of Mangoes and Time To Play Online or Offline so, you can check these posts as well.

Pandora’s Box Questions & Answers

Question 1: Choose the correct option:

(a) When the world was first created, there was

i. Light
ii. Happiness
iii. Clouds
iv. Both (i) and (ii)

(b) Epimetheus helped God Mercury lower the chest onto the ground because

i. The chest was heavy
ii. God was tired
iii. God was thirsty
iv. Both (i) and (ii)

(c) Pandora did not go with her husband because she

i. was tired
ii. wanted to open the chest
iii. knew who was calling her
iv. had to cook food

Question 2: What did Epimetheus and Pandora do when they saw God Mercury?

Answer: Seeing God Mercury, Pandora rushed to get the worn-out God a cool drink while Epimetheus helped him lower the chest.

Question 3: Where was the whispering sound coming from?

Answer: The whispering sound was coming from the strange chest.

Question 4: What warning did Mercury give to Epimetheus and Pandora?

Answer: Mercury warned Epimetheus and Pandora not to open the box under any circumstances.

Question 5: How did Epimetheus and Pandora get relief?

Answer: Epimetheus and Pandora were relieved when a single shining spirit like a butterfly fluttered against their skin and soothed their stinging wounds.

Question 6: Why do you think God Mercury warned Epimetheus and Pandora about the chest?

Answer: Mercury warned Epimetheus and pandora about the chest because there were evil spirits locked inside it and hence, he didn’t want them to open it and be in trouble.

Question 7: Why did pandora and Epimetheus grab onto each other in panic?

Answer: They did so because they went against the warning of God Mercury.

Pandora’s Box Questions & Answers

Question 8: Read and answer the questions:
‘Pandora realized she had done a terrible thing’.

(a) What does the terrible thing refer to?

Answer: The terrible thing refers to the opening of the chest in spite of the warning.

(b) Do you agree that pandora had done a terrible thing?

Answer: Pandora had done a terrible mistake indeed. If she would not have opened the chest then they would not have been wounded and the evil spirit would not have escaped.

Question 9: Read and answer the questions:
“Surely you can’t do anymore mischief’ than you already have done”.

(a) Who said these words and to whom?

Answer: Epimetheus said these words to his wife, pandora.

(b) What was the mischief?

Answer: Pandora had opened that chest that God Mercury has strictly asked not to open. From the box had come out all the evils in the world. This was the mischief.

(c) Why does the speaker say these words?

Answer: The speaker said these words because pandora had already done a mischief of opening mercury’s box that released all the evils in the world. Now, he hoped that opening the box again wouldn’t release anything worse than before. It might actually help them as the voice from the box promised.

(d) What happens next?

Answer: Pandora opens the box again and out from the box comes a single shining spirit fluttering like a butterfly. It was hope.

Question 10: How does hope help us?

Answer: Hope help us to have faith in others and in ourselves that things would be better.

Question 11: What do you learn from this story?

Answer: We should listen to our elders. Always hope for the best.

Question 12: When our elders forbid us to do something, we should never do it. Do you agree? Why or why not?

Answer: Yes, I do agree that we should obey our elders and never do the thing that they forbid us to do. This is because they are experienced and they know what is good for us. Whatever they so or do is for our betterment only.

So, these were Pandora’s Box Questions & Answers.