The Magic Playhouse Question & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Magic Playhouse Question & Answers.

In my previous post, I have shared the questions & answers of the poem Books so, you can check that post as well.

The Magic Playhouse Question & Answers

Word Galaxy

  • Playhouse – a toy house for children to play in
  • Delightful – charming
  • Castle – a large building protected against attacks
  • Resembled – looked similar to
  • Entire – whole or full
  • Her Highness – a formal way to address a female member of a royal family
  • Left out – not included in something
  • Vanished – disappeared
  • Overjoyed – extremely happy

Question 1: Choose the correct option:

(a) The princess dreamt of a playhouse with………….

i. few toys
ii. hundred toys
iii. real toys

(b) The playhouse and the toys were…………..

i. ordinary
ii. magical
iii. unreal

(c) The………………..created the playhouse.

i. clown
ii. toymaker
iii. gardener

(d) The toymaker was awarded with……………gold coins.

i. 1000
ii. 100
iii. 10

(e) One day, the princess played with 70 toys, so……………toys vanished.

i. 20 toys
ii. 30 toys
iii. 10 toys

Question 2: What did the princess tell her father?

Answer: The princess told her father about her delightful dream.

Question 3: What did the princess dream about?

Answer: The princess dreamt about the magical playhouse with a hundred toys.

Question 4: What did the princess want?

Answer: The princess wanted the playhouse with hundred toys.

Question 5: What message did the king send across the kingdom?

Answer: The king sent the message to all toymakers to build a playhouse with a hundred toys and the beautiful playhouse will get 1000 gold coins.

The Magic Playhouse Question & Answers

Question 6: What did the clown do to make the playhouse?

Answer: The clown kept working in the royal garden day and night to make the playhouse.

Question 7: What did the playhouse look like?

Answer: The playhouse looked like beautiful castle with towers and colorful windows.

Question 8: Why did the princess like the playhouse made by the clown?

Answer: The princess liked the playhouse made by the clown because she had dreamt of the same playhouse with new and unique toys.

Question 9: Why did the clown ask the princess to play with each toy every day?

Answer: The clown asked the princess to play with each toy because the playhouse and the toys were magical.

Question 10: How did the princess feel after playing with all the 100 toys every day?

Answer: The princess felt tired of playing with all the 100 toys every day.

Question 11: What made the princess sad?

Answer: The princess was sad because her playhouse and toys were vanishing.

The Magic Playhouse Question & Answers

Question 12: Who solved the princess’s problem?

Answer: The royal gardener’s little daughter, Lata, solved the princess problem.

Question 13: What did the princess do to make the playhouse whole again with hundred toys?

Answer: The princess invited all the children of the kingdom to her playhouse to play with her.

Question 14: What did the princess realise at the end?

Answer: The princess realised that it was actually fun to share and play together.

Question 15: Fill in the blanks.

(a) The princess has never shared her toys with anyone.
(b) The king loved his little daughter so much that he fulfilled all her wishes.
(c) The clown told the king that the playhouse and the toys were magical.
(d) The king gave thousand gold coin to the clown.
(e) The princess invited all the children of the kingdom to play with her.
(f) The playhouse looked like a castle.
(g) The clown made the beautiful playhouse after seven days.

Question 16: Complete the sentences.

(a) The clown warned the king, if she does not play with each toy, then the left out toys would disappear.
(b) The king was pleased with clown and gave him thousand gold coins.
(c) 30 left out toys vanished along with a small part of the playhouse.
(d) The princess realised that it was actually fun to share and play together.
(e) The princess started crying because her playhouse and toys were vanishing.

Question 17: Sequence the events according to the story.

…3…The clown built the playhouse and filled it with 100 toys.
…5…The princess shared her toys with all the children of the kingdom.
…2…The king sent the message across the kingdom for the construction of playhouse and toys.
…1…The princess had a dream.
…4…The toys began to vanish.
…6…Playhouse became whole again filled with toys.

So, these were The Magic Playhouse Question & Answers.