The Mouse and The cake Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Mouse and The cake Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Brahmin and The Seven Fairies, Patriotism and Hello I’m a Wheelchair so, you can check these posts as well.

The Mouse and The cake Questions & Answers

Question 1: Write True or False:

(a) A mouse found a beautiful piece of chocolate cake – False
(b) The moue wanted to share some of the cake with his brothers – False
(c) He kept nibbling at the cake till he was satisfied – False
(d) He was soon so unwell that he groaned with distress – True
(e) The family doctor told the mouse that he was going to die – False
(f) The mouse would have been fine if he had shared the cake – True

Question 2: What did the mouse find?

Answer: The mouse found a beautiful piece of plum cake.

Question 3: What kind of cake did the mouse find?

Answer: The mouse found a beautiful piece of plum cake which was the richest and sweetest.

Question 4: Why did the mouse want to hide with the cake?

Answer: The mouse wanted to hide with the cake after the playing noise of his brothers because he didn’t want to share that cake with his companions.

Question 5: Why was the mouse tempted to eat the entire cake?

Answer: The mouse was tempted to eat the entire cake because it was richest and sweetest.

Question 6: How did the mouse eat the cake?

Answer: The mouse nibbled and panted then he kept gulping the cake.

Question 7: How did the mouse become unwell?

Answer: The mouse became unwell because he swallowed the entire piece of plum cake alone.

Question 8: What did the doctor tell the mouse?

Answer: The doctor told the mouse “advice is too late and the mouse had to die, so he will prepare for his fate. He also told the mouse that if he had divided the cake amongst his brothers it would have no harm and have done good to others.

Question 9: What lesson did you learn from the poem?

Answer: We learnt that we should not be greedy and selfish and should share the things with our brothers and sisters.

So, these were The Mouse and The cake Questions & Answers.