A Home For Duckling Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share A Home For Duckling Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Piggy Bank, The Magic Play House and The Bakers Village so, you can check these posts as well.

A Home For Duckling Questions & Answers

Word Galaxy

  • Cosy – comfortable
  • Explore – go to place to learn about it
  • Vendor – a person selling something especially on street
  • Amazed – surprised
  • Waddled – walked with short steps, moving the body from one side to other

Question 1: What were Mr. and Mrs. Duck were looking for?

Answer: Mr. and Mrs. Duck were looking for the place to build their nest.

Question 2: Where did the ducks build their nest?

Answer: The ducks build their nest in a cozy spot among the bushes near the Yamuna river.

Question 3: Why did Mr. Duck want to go across the street?

Answer: Mr. Duck wanted to go across the street to explore the area.

Question 4: How did the popcorn vendor help the duck family cross the street?

Answer: He ran to the side of the street and shouted and gestured to the vehicles to stop.

Question 5: What were the names of the ducklings?

Answer: The names of the ducklings were Flapper, Paddles, Ruffles, Splish and Splash.

A Home For Duckling Questions & Answers

Question 6: Why was Mr Duck’s wife not pleased with the place?  

Answer: Mr Duck’s wife was not pleased with the place because there were turtles.

Question 7: Where did Mr and Mrs Duck fly to rest for the day?

Answer: Mr. and Mrs. Duck flew to a lake besides a garden.

Question 8: What did the people sitting in the boat throw into the water?

Answer: The people sitting in the boat threw puffed rice and peanuts into the water.

Question 9: Where did the ducks go after eating their breakfast?

Answer: The ducks went to explore the garden after eating their breakfast.

Question 10: Fill in the blanks:

(a) The duck couple could not build the nest near the forest because of fox.
(b) The people sitting in a boat threw puffed rice and peanuts into the water.
(c) Mrs. Duck laid five eggs.
(d) Vinay, the kind-hearted vendor would feed the duck popcorn.
(e) Mrs. Duck and her ducklings waddled across the street in a queue

So, these were A Home For Duckling Questions & Answers.