Along The Yellow Brick Road Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Along The Yellow Brick Road Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Don Quixote and The Windmills, The Great Sand Artist and The Little Genius so, you can check these posts as well.

Along The Yellow Brick Road Questions & Answers

Question 1: Where were Dorothy and Scarecrow? What were they doing?

Answer: Dorothy and Scarecrow were on their way to the Emerald City. Dorothy bathed, drank and ate a light breakfast.

Question 2: What according to Scarecrow is a wonderful thing about the human body?

Answer: According to Scarecrow, humans have brains and it must be wonderful to be able to think properly.

Question 3: What would have happened if Dorothy and Scarecrow hadn’t come along?

Answer: Tin Man might have stood there forever if Dorothy and Scarecrow hadn’t come along.

Question 4: Why did Tin Man want to join Dorothy and Scarecrow?

Answer: Tin Man wanted to join Dorothy and Scarecrow so that he could ask Oz to give him a heart.

Question 5: Read and answer the questions:

“I don’t know. But we can go and see.”

(a) Who said this and to whom?

Answer: Scarecrow said this to Dorothy.

(b) Why did he/she say so?

Answer: He said this because Dorothy heard a deep groan.

Question 6: Read and answer the questions:

“We are on our way to the Emerald City.”

(a) Who is going to the Emerald City?

Answer: Dorothy and Scarecrow were going to the Emerald City.

(b) Why are they going there?

Answer: They were going there to see the great Oz.

Question 7: Who was groaning in the forest and why?

Answer: Tin Man was groaning out of pain in the forest because his joints had rusted.

Question 8: How did Dorothy help the troubled man?

Answer: Dorothy got an oil can and oiled Tin Man’s neck and joints.

Question 9: What were the different wishes of the three characters in the story?

Answer: The different wishes of the three characters in the story were:

  • Dorothy wanted to be sent back to Kansas.
  • Scarecrow wanted some brains.
  • Tin Man wanted a heart.

So, these were Along The Yellow Brick Road Questions & Answers.