Daddy Fell into the Pond Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Daddy Fell into the Pond Questions & Answers.

This poem is written by Alfred Noyes. In my previous post, I have shared Daddy Fell into the Pond Stanza Wise Summary so, you can check that post as well.

Daddy Fell into the Pond Questions & Answers

Word Galaxy

  • Dismal – dull
  • Daft – foolish, silly
  • Sheer – absolute
  • Grumbled – spoke angrily
  • Respond – laugh

Question 1: Describe the day when the family had gone out.

Answer: The sky was grey and not clear and bright. There was boredom and none had much to say or do. The day was uneventful and there was nothing to look forward to.

Question 2: What is meant by ‘there seemed to be nothing beyond’?

Answer: Here in the poem, ‘there seemed to be nothing beyond’ means that there was nothing else to do but to wait to see the day ending.

Question 3: What was everyone doing just before daddy fell into the pond?

Answer: Everyone was simply grumbling before daddy fell into the pond.

Question 4: How did the children react?

Answer: Their faces grew merry and bright. Timothy danced for sheer delight when daddy fell into the pond.

Question 5: Why did the children need the camera?

Answer: They needed a camera to click pictures when Daddy was crawling out of the duckweed.

Daddy Fell into the Pond Questions & Answers

Question 6: Who danced for ‘sheer delight’? What does the phrase mean?

Answer: Timothy danced with ‘sheer delight’ when daddy fell into the pond. It means that Timothy’s delight was total and absolute.

Question 7: What else did Timothy who ‘danced for sheer delight’ do?

Answer: Timothy clicked a picture of dad trying to crawl out of the duckweed.

Question 8: Why do you think the gardener shook silently?

Answer: The gardener shook silently with laughter.

Question 9: Who else laughed to see daddy’s plight?

Answer: The male duck, whom the poet refers to as the ‘old drake’ laughed to see daddy’s plight.

Question 10: Fill in the blanks:

(a) Daddy fell into the pond.
(b) Children shouted to take picture of Daddy.
(c) Timothy danced out of delight.
(d) The ducks quacked as though they were daft.

Question 11: Write the synonyms of the following:

(a) Ordinary – common
(b) Maximum – most
(c) Join – unite
(d) Minimum – least
(e) Reply – answer

So, these were Daddy Fell into the Pond Questions & Answers.