The Incompetent Genie Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Incompetent Genie Questions & Answers.

This story is written by Pedro Pablo Sacristan. In my previous posts, I have shared the questions & answers of A Lost Button and No Smiles Today so, you can check these posts as well.

The Incompetent Genie Questions & Answers

Word Galaxy

  • Retrieve – to get something back
  • Depressed – very sad
  • Incompetent – not capable
  • Stated – expressed; said
  • Apologized – said sorry
  • Gleaming – shining
  • Botching – (here) spoiling
  • Dead easy – very easy
  • Granted – given
  • Crammed – full of people or things
  • Obvious – easy to see or understand
  • Embarrassing – feeling ashamed
  • In order – properly arranged

Question 1: Why was the genie famous?

Answer: The genie was famous for botching things up.

Question 2: What happened when somebody rubbed the magic lamp?

Answer: Whenever somebody used to rub the lamp the genie would come out, ask for the wish, a great cloud of smoke would appear, hundreds of things would fly through the air and the object of desire appears in cloud of dirt.

Question 3: Why did genie become sad and depressed?

Answer: Whenever somebody used to rub the lamp and stated his wish, the object of his desire would appear in a cloud of dirt, covered in dust. So many, and so embarrassing were his botches that no one wanted him. His lamp ended up being used only to throw at people, just like a common old box; and the genie did not come out of it for years, and became sad and depressed.

Question 4: Why did the boy decide to become genie’s friend? What was his wish?

Answer: One day,a lonely boy found the lamp and he could hear the sad cries of the genie inside. So, he decided to become the genie’s friend. The wish he asked to be granted was to be able to enter and leave the lamp, so that they could spend time together.

The Incompetent Genie Questions & Answers

Question 5: How did the lamp look from inside?

Answer: Inside the lamp, everything was thrown everywhere and it was very dirty as if not dusted from years.

Question 6: What was the boy’s mother advice that he remembered?

Answer: His mother’s advice was that it is more important to keep all his things in order.

Question 7: What lesson did genie learn?

Answer: Genie learnt that nothing great can be achieved without order and cleanliness in all things.

Question 8: What is the moral of the story?

Answer: The moral of the story is that nothing can be achieved without order and cleanliness.

Question 9: Fill in the blanks:

(a) Once upon a time there was a genie.
(b) A great cloud of smoke would appear.
(c) The boy decided to become the genie’s friend.
(d) The boy remembered his mother’s advice.
(e) It was obvious that the place hadn’t seen a duster for years.

Question 10: State ‘true’ or ‘false’ for the following:

(a) The genie kept the place inside his lamp clean – False
(b) A lonely girl found the lamp – False
(c) The boy and the genie decided to give the place a good clean – True
(d) Nothing great can be achieved without order and cleanliness – True

So, these were The Incompetent Genie Questions & Answers.