El-ahrairah and the Black Rabbit of Inle Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share El-ahrairah and the Black Rabbit of Inle Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Adventure of the Engineer’s Thumb, The Hobbit and The Twisted Trial so, you can check these posts as well.

El-ahrairah and the Black Rabbit of Inle Questions & Answers

Question 1: Narrate the detail King Darzin’s intentions in how it affected the rabbits.

Answer: King Darzin wanted to spite El-ahrairah. So, he put Rabscuttle to work every day when his guards caught him outside the city. However, El-ahrairah helped in the escape of Rabscuttle. When the news reached King Darzin, decided to send his soldiers to finish El-ahrairah.

Question 2: Who is the Black Rabbit of Inle? What qualities define him?

Answer: Black Rabbit of Inle is the ghost servant of Lord Frith. He represents death. He has the power to destroy his enemies. He did nothing more than his assigned task. He is the protector and is ready to avenge a wrongful death of any Rabbit. He is clever and is not tricked by El- ahrairah. He ends up helping El- ahrairah and his people.

Question 3: Why do you think the Black Rabbit of Inle wins all the contests of El-ahrairah proposes to free his people from King Darzin’s trap?

Answer: Black Rabbit of Inle wins all the contests El-ahrairah proposes as El-ahrairah got too nervous and lost his wits in front of the Black Rabbit’s mighty and powerful spirits.

Question 4: Briefly discuss El-ahrairah’s ordeal with Black Rabbit of Inle.

Answer: El-ahrairah tries to make a deal with the Black Rabbit. He offers to give his own life in exchange for his people’s safety but the Black Rabbit refuses. Then El-ahrairah tries to trick the Black Rabbit into saving his people by way of games. But he loses each time as his spirits fail him. In return he has to surrender his tail, whiskers and ears. At last, El-ahrairah deliberately gets himself infected with a life-threatening disease so that he can trick the Black Rabbit into taking his life and saving his people. Unfortunately, this trick also fails.

El-ahrairah and the Black Rabbit of Inle Questions & Answers

Question 5: Why does the Black Rabbit finally decide to save El-ahraiah’s people?

Answer: At one-point Black Rabbit felt that in spite of losing the contests/games El-ahrairah is still not leaving the ground and continuously looking for another trick to convince Black Rabbit to save his people. This showed El-ahrairah’s warm heart and brave spirit which persuaded Black Rabbit and he finally decided to save El-ahrairah’s people.

Question 6: Answer these questions with reference to the context.

Then at least we must entertain you.

(a) What was the reason behind the invitation?

Answer: El-ahrairah planned to visit the Black Rabbit of Inle and offered his life in return for saving his people. However, Black Rabbit returned his offer, however, offered El-ahrairah to stay and eat in his burrow as long as he wished, to which El-ahrairah refused politely and Black Rabbit invited him to play bob-stones.

(b) Explain in detail the entertainment planned.

Answer: Both Black Rabbit and El-ahrairah decided to play bob-stones on the condition that, Black Rabbit will agree to accept El-ahrairah’s life in return for his people’s safety if Black Rabbit loses. However, if Black Rabbit wins, El-ahrairah will have to give his tail and whiskers to Black Rabbit.

Question 7: Answer these questions with reference to the context.

You have no business here.

(a) Who said this and why?

Answer: This was said by one of the shadowy Owsla as he was guarding the rabbits off the holes where all the plagues and diseases lie.

(b) How did the listener react to the statement?

Answer: The listener – El-ahrairah pretended to go back, however, suddenly turned and rushed upon the shadows and plunged into the nearest hole.

Question 8: Answer these questions with reference to the context.

…. this is no place for warm hearts and brave spirits. Go home.

(a) Who said this?

Answer: Black Rabbit of Inle said this.

(b) What does the speaker mean by this statement?

Answer: The speaker meant that El-ahrairah who has tried everything to convince Black Rabbit to save his people, he even lost his tail, whiskers and ears in the challenges. This showed that El-ahrairah’s has got a big warm heart and is a brave spirit who can go to any extent for the safety of his people.

(c) What was the outcome after the speaker made this statement?

Answer: The outcome was that, the Black Rabbit had saved El-ahrairah’s people.

So, these were El-ahrairah and the Black Rabbit of Inle Questions & Answers.