Fairies Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Fairies Questions & Answers.

This poem is written by Rose Fyleman. In my previous posts, I have shared the Questions & Answers of Poem For A Bully, If I Had A Magic Carpet and The Elves and The Shoemaker so, you can check these posts as well.

Fairies Questions & Answers

Word Galaxy

  • Moss – a soft green plant
  • Beetle – a type of insect
  • Merrymaking – enjoying oneself
  • Steals away – leaves quietly

Question 1: Are the fairies very far away?

Answer: The fairies are at the bottom of the poet’s garden.

Question 2: Did you know that they could sit upon the moonbeams. Who do you think is being referred to as ‘they’ in these lines?

Answer: ‘They’ in these lines refers to the fairies.

Question 3: What do the fairies do when the fairy Queen and King arrive?

Answer: The fairies stand up and sing when the fairy Queen and King arrive and gently float down in their car.

Question 4: Who is ‘very proud and very handsome’?

Answer: The Fairy King is ‘very proud and very handsome’.

Question 5: Read and answer the questions:

There are fairies at the bottom of our garden!
They often have a dance on summer nights.

(a) What do the butterflies and bees do during these dances? How do you think they do so?

Answer: The butterflies and bees make a lovely little breeze by fluttering their wings during dances on summer nights.

(b) Who holds the lights for the fairies?

Answer: The rabbits hold the lights for the fairies.

(c) Where do fairies sit?

Answer: The fairies sit on the moonbeams.

(d) What do they use to make a fan?

Answer: The fairies pick little stars to make fans.

Question 6: Is the poet a very imaginative person?

Answer: Yes, the poet is a very imaginative person because she imagined a whole new world where there are fairies and she is their queen.

Question 7: Does the poet want the fairies to stay? How do you know?

Answer: Yes, the poet wants the fairies to stay because she says so in the first stanza of the poem. She likes the life she leads – a regular young girl during the daytime and a fairy queen at night.

Question 8: What tells you that the fairies can do things that human beings cannot? Mention with examples.

Answer: Fairies can do things that human being cannot. According to the poem, they have wings and can dance on summer nights. They can also sit on moonbeams and can pick a star to make a fan.

So, these were Fairies Questions & Answers.