Frankenstein’s Monster Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Frankenstein’s Monster Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of I Learn to Talk, The King Without Clothes and A Voyage To Brobdingnag so, you can check these posts as well.

Frankenstein’s Monster Questions & Answers

Question 1: Describe the room as you can see from the image where Frankenstein’s mother lay in her deathbed.

Answer: The room where Frankenstein’s mother lay on her deathbed looks cold, dull and dark.

Question 2: What does Frankenstein learn from the science lecture?

Answer: Frankenstein learns from the science lecture that there is much that needs to be done to achieve impossibilities

Question 3: What all does Frankenstein do to make his creature?

Answer: Frankenstein toiled, calculated and acquired all that was needed to make the creature.

Question 4: Read and answer the questions:

“I resolved to make the being of a gigantic stature. It was eight feet in height, maybe larger.”

(a) Who is the speaker?

Answer: Frankenstein is the speaker.

(b) What is the speaker making?

Answer: The speaker is making a giant creature.

(c) What is the meaning of the word resolved.

Answer: The meaning of the word resolved is determined to do something.

Question 5: Describe the appearance of the creature that Frankenstein creates.

Answer: The creature that Frankenstein created was gigantic in stature, roughly larger than eight feet in heights, with dull yellow eyes, a shriveled complexion and horrid black lips.

Question 6: What opinion does Frankenstein have of his creation?

Answer: Frankenstein’s opinion of his creation is that he has created and breathed life in a demonic corpse.

Question 7: Read and answer the questions:

“Don’t leave! Father!”

(a) Who is the father in the above line?

Answer: Frankenstein is the father of the creature.

(b) Who is the speaker here?

Answer: The creature is the speaker.

(c) Why is the speaker looking anxious?

Answer: The speaker is looking anxious because he is disliked and abandoned by his creator.

Question 8: Do you think Frankenstein was an evil man?

Answer: Yes, according to me, Frankenstein was an evil man because he created a giant creature and then abandoned him due to his looks only.

So, these were Frankenstein’s Monster Questions & Answers.

error: Content is protected !!