Granny’s Little Laptop Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Granny’s Little Laptop Questions & Answers.

This poem is written by Roann Mendriq. In my previous posts, I have shared the questions & answers of A Night In June, Scrooge’s Christmas and Travelling With Grandfather Zoo so, you can check these posts as well.

Granny’s Little Laptop Questions & Answers

Word Galaxy

  • Sleek – smooth and glossy
  • Gaze – to stare
  • Blogging – to update a personal online diary
  • Enthralled – very interested and excited
  • Tete-a-tete – French phrase for a private conversation between two people
  • Flans – baked dishes with sweet or savoury fillings

Question 1: How does Granny feel about the laptop?

Answer: Granny loves her new laptop a lot and she gazes at it very fondly.

Question 2: Why was Granny confused and was gazing at the laptop when she first saw it?

Answer: Granny was confused because the laptop was a new thing for her and she had never seen such a gadget before in her life.

Question 3: Why doesn’t Granny like the mouse?

Answer: Granny doesn’t like the mouse of the computer because it reminds her of the mice and she is scared of them.

Question 4: How will Granny take the world by storm?

Answer: Granny take the world by storm by writing blogs about global warming and saving mother nature.

Question 5: What do you think the poet means by global tete-a-tete?

Answer: By global tete-a-tete, the poet means that Granny would chat with people around the globe by using e-mails.

Question 6: What are the two dishes that Granny is known for?

Answer: Granny is known for her fish curries and flans.

Question 7: Do you think the poet loves Granny? Which lines in the poem indicate that?

Answer: Yes, according to me, the poet loves his Granny a lot. The lines in the poem that indicate this are:

“You are a Granny in a million,
I’m so glad that you’re mine!”

Question 8: According to the poet, what are the things that Granny can do on the laptop?

Answer: According to the poet, Granny can keep in touch with the world, blog about the environment and ecology, write poems and prose, post her recipes and write on Egyptology on her laptop.

Granny’s Little Laptop Questions & Answers

Question 9: Read and answer the questions:

She keeps it gently on her lap.

(a) What does ‘it’ refer to?

Answer: ‘It’ refers to the laptop.

(b) What does ‘gently’ tell us about how she feels about it?

Answer: ‘Gently’ here tell us that Granny likes the laptop a lot and keeps it softly on her lap as it is new.

Question 10: Read and answer the questions:

(a) Who is being talked about here?

Answer: Granny is being talked about here.

(b) Explain the term ‘global tete-a-tete’.

Answer: ‘Global tete-a-tete’ implies her conversation with people all over the world.

(c) How would the family react to the tete-a-tete?

Answer: The family would be very excited to hear from her.

Question 11: Read and answer the questions:

(a) What is blogging?

Answer: Blogging means a website that allows us to share our opinions with the world on net.

(b) What is the significance of ‘but soon’?

Answer: ‘But soon’ signifies as soon as Granny will start using the laptop.

(c) What according to the poet, will be the effect of blogging?

Answer: The effect of blogging will bring a storm in the world.

Question 12: Do you think, this will be the first time Granny works on the computer?

Answer: Yes, according to me, this will be the first time that Granny works on the computer because she gazes at it fondly and wonders what to do.

Question 13: Why do you think, the poet says that Granny will engage in quirky forums?

Answer: The poet said that Granny would engage in quirky forums when people would ask her about her recipes.

Question 14: What kind of person is Granny?

Answer: Granny is a friendly and adventurous. She is keen to do blogging and connect with the outside world. She is a good cook and is ready to share her recipes with others.

So, these were Granny’s Little Laptop Questions & Answers.

error: Content is protected !!