Jahan Has Visitors Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Jahan Has Visitors Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of A Pod of My Own and Who is To Blame so, you can check these posts as well.

Jahan Has Visitors Questions & Answers

Word Galaxy

  • Sprouting – growing
  • Stacked – arranged one on top of the other
  • Glancing – looking
  • Scurried – moved quickly
  • Spiky – having a sharp point

Question 1: Describe Jahan’s alien visitors. Where were they from?

Answer: Jahan’s alien visitors were Chu and Chi. They were tiny thin figures like big ants with green eyes and a pair of antennae on their head. Their bodies were divided into three sections with thin arms and legs. They were from the planet called Dyna.

Question 2: How could they understand what Jahan said?

Answer: They understood what Jahan said through brain waves.

Question 3: What was the problem they faced?

Answer: The problem they faced was that they had no fuel to travel back to their own planet.

Question 4: How did they come to be on Earth?

Answer: They were travelling in a skewpie to one of the Suns and had lost their way. Then, they were pulled by the planet Earth.

Question 5: Why did they hide in the cupboard?

Answer: They scurried into the cupboard to hide from Jahan’s mother.

Jahan Has Visitors Questions & Answers

Question 6: Describe the Skewpie.

Answer: The Skewpie was a round object, a little larger than a football, with red lights flashing. It looked like an upturned cup on a saucer.

Question 7: What food did Jahan get for them?

Answer: Jahan got three thickly buttered toasts, fried potatoes and two boiled eggs for them.

Question 8: What reason did Jahan give his father for having breakfast in the room?

Answer: Jahan told his father that he wanted to finish his weekend homework.

Question 9: What did Chu and Chi find to be interesting in Jahan’s room?

Answer: Chu and Chi found Jahan’s bed very interesting.

Question 10: Read the line and answer the questions:

‘Is this Sunday hunger?’

(a) Who said this to whom?

Answer: Jahan’s father said this to Jahan.

(b) Why do you think the speaker said this?

Answer: The speaker said this on seeing the plate filled with toasts, potatoes and eggs. He thought the food was too much for Jahan to eat alone.

So, these were Jahan Has Visitors Questions & Answers.