Letter To a Penpal Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Letter To a Penpal Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Indigenous Games Of India, Indian Weavers and Paper Boats so, you can check these posts as well.

Letter To a Penpal Questions & Answers

Question 1: Who has written the letter to whom?

Answer: The letter has written by Neera to Shelly.

Question 2: The ‘La Tomatina’ festival is celebrated in which country? How is it similar to holi?

Answer: The ‘La Tomatina’ festival is celebrated in Spain. People of Spain throw tomatoes at one another for fun. This festival is similar to Holi in which people apply colours on each other and have fun by singing, dancing and eating delicious food prepared for the occasion.

Question 3: Name a festival of Jharkhand celebrated especially by unmarried girls.

Answer: Karma Parab is a festival of Jharkhand celebrated especially by unmarried girls.

Question 4: Sarhul festival is celebrated in which season?

Answer: Sarhul festival is celebrated in the middle month of April.

Question 5: What are the special food items prepared during Tusu parab?

Answer: The special food items prepared during Tusu parab are – Roti pitha, gud pitha, Mudhi lai and Tilkut.

Question 6: From where has the word ‘Sarhul’ derived from? What is its real meaning?

Answer: The word ‘Sarhul’ has been derived from two words ‘Sar’ which means Sarai or seed of Sal tree and ‘Hul’ means worship. Thus, the real meaning of Sarhul is worship of the Sal tree.

Question 7: Name any three:

1. Food items related to Tusuparab.

Answer: Roti pitha, gud pitha, Mudhi lai.

2. Festivals of India.

Answer: Dasshera, Eid, Raksha Bandhan

3. Special festivals of Jharkhand.

Answer: Karma, Tusu, Sarhul

4. Traditional drums played in Jharkhand.

Answer: Thumki, Chhalla, Payri

5. Things offered during the worship of tusumani.

Answer: Tuso, Turmeric, Gobar, Genda

So, these were Letter To a Penpal Questions & Answers.