Louder Than The Clap of Thunder Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Louder Than The Clap of Thunder Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Meeting Miss Trotwood, Peter and Wendy and Ashraf’s Invention so, you can check these posts as well.

Louder Than The Clap of Thunder Questions & Answers

Question 1: Read and answer the questions:

(a) What are the two sounds described in these lines?

Answer: The two sounds described in these lines are roar and rattle.

(b) Why does the poet list these sounds?

Answer: The poet lists these sounds to make comparison between the noises. He wants to stress on how loud his father snores.

(c) Which other word in the poem is a synonym for giant?

Answer: Ogre is a synonym for giant.

Question 2: Read and answer the questions:

(a) Which two words in these lines describe movements?

Answer: The two words ‘stumbles’ and ‘stampeding’ describe movements in the above lines.

(b) Which word best describes the ogre: ‘clumsy’ or ‘sure-footed’.

Answer: The word ‘clumsy’ best describes the ogre.

Question 3: Of all the sounds listed in the poem, which one do you think would be the loudest? Give a reason for your choice.

Answer: I think the loudest would be a clap of thunder because when thunder from the clouds sound, they almost make the ears deaf for hundreds of kilometres.

Question 4: What do you think make this poem humorous?

Answer: The poet uses imaginary as well as real life sounds and compares them with his father’s snores which makes it very funny.

Question 5: Read and answer the questions:

What is louder than a knight in armour?

Answer: The sound of poet’s father snores is louder than a knight in armour.

Question 6: Quote lines from the poem where the poet’s father’s snores are compared to an earthquake and a tidal wave.

Answer: The lines from the poem where the poet’s father’s snores are compared to an earthquake and a tidal wave are:
Louder than an earthquake rumbles,
louder than a tidal wave,

Question 7: Give one word or a phrase for:
A giant creature found in fairy tales.

Answer: Ogre

Question 8: Pick out two pairs of rhyming words from the poem.

Answer: Rumbles-grumbles, Cattle-rattle.

So, these were Louder Than The Clap of Thunder Questions & Answers.

error: Content is protected !!