Lucy Looks Into A wardrobe Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Lucy Looks Into A wardrobe Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of Bravo! Amir Agha, Leisure and Godfrey Gordon Gustavus Gore so, you can check these posts as well.

Lucy Looks Into A wardrobe Questions & Answers

Word Galaxy

  • Shaggy – untidy
  • Stags – male deer
  • Grumbling – complaining
  • Crunching – a noise made when something is crushed
  • Queer – odd
  • Prickly – thorny
  • Stooping – bending

Question 1: Why were the children sent to stay with the Professor?

Answer: The children were sent to stay with the Professor away from London due to air-raids during war.

Question 2: Why was Edmund bad-tempered on the first night at the Professor’s house?

Answer: Edmund was bad-tempered on the first night at the Professor’s house because he was tired but pretending not to be tired.

Question 3: What did all the children find in the house?

Answer: In the house, the children found several unexpected places.

Question 4: Read and answer the questions:

This is going to be a wonderful place for birds.

(a) Who said these words and to whom?

Answer: Peter said this to Edmund.

(b) What was going to be a wonderful place for birds? Why?

Answer: The house was going to be a wonderful place for birds as it had long passages, rows of doors and empty rooms, a kind of place where birds like to be in.

(c) Explain the place where the speaker and the others were staying.

Answer: The speaker and the others were living in a far larger house which was creepy with long passages, rows of doors and empty rooms. It had mountains, woods around with several species of birds and animals.

Question 5: What attracted Lucy to the wardrobe and what did she find there?

Answer: Lucy was attracted to the wardrobe as she felt it would be worthwhile to try the door and there, she found rows of fur coat leading her out into the woods.

Question 6: Read and answer the questions:

This must be a simply enormous wardrobe!

(a) Who said these words? What was the speaker talking about in these lines?

Answer: Lucy said these words and she was talking about never ending fur coats.

(b) Was the wardrobe enormous? What happened next?

Answer: Yes, the wardrobe was enormous. Once the row of coats came to an end, Lucy found herself out in the woods with snow under her feet and snowflakes falling through the air.

So, these were Lucy Looks Into A wardrobe Questions & Answers.