Oscar Penguin’s New Penguin Suit Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Oscar Penguin’s New Penguin Suit Questions & Answers

In my previous post, I have shared the questions & answers of Deep in Our Refrigerator so, you can check that post as well.

Oscar Penguin’s New Penguin Suit Questions & Answers

Word Galaxy

  • Cereal – grains such as wheat or maize
  • Strong – powerful
  • Jelly beans – bean-shaped sweets with jelly like centre and a firm sugar coating
  • Healthy – strong and well

Question 1: What did Oscar Penguin love to eat?

Answer: Oscar Penguin loved to eat candy, cookies and jelly beans.

Question 2: What did his mother tell him to do?

Answer: His mother told him to stop eating only candy, cookies and jelly beans.

Question 3: Why was Oscar not hungry at dinner?

Answer: Oscar was not hungry at dinner because he has eaten a large bag of jelly beans.

Question 4: Why did none of the suits fit Oscar?

Answer: None of the suits fit Oscar because he has grown fat eating only the junk food and sweets.

Question 5: What are the three things that his mother asked him to do so in order to solve his problem?

Answer: The three things his mother asked him to do so in order to solve his problem were that firstly he should avoid junk food and sweets. Secondly, he should start eating healthy foods like fruits, vegetables, cereal, chicken, and fish and thirdly he should began doing a bit of Jiggle, Jiggle, Jogging each day.

Oscar Penguin’s New Penguin Suit Questions & Answers

Question 6: Was Oscar able to get a new penguin suit for himself? How?

Answer: Yes, Oscar was able to get a new penguin suit for himself by doing all the three things that his mother asked him to do so. He stopped eating junk food, started eating healthy food and doing a little bit of jogging and became healthy and strong.

Question 7: Read the lines and answer the questions:

‘I can do those three things.’

(a) Who said this to whom?

Answer: Oscar said to his mom

(b) What were the three things?

Answer: The three things were:

1. He would stop eating junk food.

2. He would start eating healthy food.

3. He would start doing jogging.

(c) Did the speaker do the three things?

Answer: Yes the speaker had done the three things.

Question 8: Read the lines and answer the questions:

‘Mom, what am I going to do?’

(a) Who is the speaker?

Answer: Oscar Penguin

(b) What was the problem?

Answer: The problem was all the penguin suits were too small for him.

(c) How was the problem solved?

Answer: The problem was solved when Oscar started eating healthy food and doing a little of jogging made him strong and healthy.

Oscar Penguin’s New Penguin Suit Questions & Answers

Question 9: Choose the correct option:

(a) Oscar Penguin loved to eat………………….

i. bananas

ii. jelly beans

iii. carrots

(b) Oscar needed a new penguin……………..

i. jacket

ii. cap

iii. suit

(c) Oscar went to his bedroom and ate a large bag of………..

i. candy

ii. cookies

iii. jelly beans

(d) Oscar…………….., string beans at dinner.

i. two

ii. one

iii. three

(e) Oscar had to do…………….things to solve his problem.

i. two

ii. three

iii. four

So, these were Oscar Penguin’s New Penguin Suit Questions & Answers.