Deep in Our Refrigerator Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Deep in Our Refrigerator Questions & Answers

In my previous post, I have shared the questions & answers of Clever Bobo and The Story of Fidgety Philip so, you can check these posts as well.

Deep in Our Refrigerator Questions & Answers

Word Galaxy

  • Probably – almost certainly
  • Ancient – old
  • Mould – a fungal growth on food
  • Clumps – lumps of something
  • Regret – a feeling of sadness

Question 1: Does the poet’s family eat the food that has been in the refrigerator for a while? Give reasons for your answer.

Answer: No, the poet’s family does not eat the food that has been in the refrigerator for a while as it is too cold to eat but also not old enough to throw away.

Question 2: What is kept in the ‘special place’ in the refrigerator?

Answer: Food is kept in the special place in the refrigerator.

Question 3: How long does the food remain in the fridge?

Answer: The food remains in the fridge till it turns into a nasty mass of slime and begins to stink.

Question 4: What happens to the food in the refrigerator after a month?

Answer: Over time, the food develops clumps of mould over it and after a month, it turns into a nasty mass of slime that gives out a foul smell.

Deep in Our Refrigerator Questions & Answers

Question 5: What do the poet and the mother not agree on?

Answer: The poet and his mother do not agree on keeping the food in refrigerator.

Question 6: When does the poet’s mother decide that it is time to get rid of it?

Answer: When the food becomes a foul-smelling mass of slime, the poet’s mother decides that it is finally time to throw it away.

Question 7: Why does the mother feel a sense of regret while dumping old food?

Answer: Mother feels a sense of regret while dumping old food because it is purchased from the hard-earned money and the food that is thrown away is grown with a lot of efforts of farmers on the field.

Question 8: What does she do after dumping it in the garbage?

Answer: The poet’s mother replaces the stale food with the food that is not so old yet and the cycle goes on.

Question 9: Why is the poem called ‘Deep in Our Refrigerator’?

Answer: The poem is named so because the poet’s mother stores the stale food deep inside the fridge until it rots completely.

Deep in Our Refrigerator Questions & Answers

Question 10: Is it good practice to keep leftover food in the refrigerator? Why\ why not?

Answer: No, it is not a good practice to keep the leftover in the refrigerator because after sometime bacteria develop in the food which is not good for health. Stale food can give us digestive problems and can make us sick.

Question 11: Read the lines and answer the questions:

Deep in our refrigerator, there’s a special place for food that’s been around awhile… we keep it, just in case.

(a) What is the ‘special place’ for?

Answer: The special place is for food.

(b) Why does the speaker keep the food that’s been around awhile?

Answer: The speaker wants to keep the food so that it can be eaten later on.

Question 12: Read the lines and answer the questions:

When finally it all becomes a nasty mass of slime, my mother takes it out, and says, ‘Apparently, it’s time’.

(a) What becomes ‘a nasty mass of slime’?

Answer: Food

(b) When does ‘it’ become a nasty mass of slime?

Answer: With the passage of time, it becomes a nasty mass of slime.

(c) What does the mother mean when she says, ‘Apparently, it’s time’?

Answer: By this, the mother means that the food has become stale and it has to been thrown away.

So, these were Deep in Our Refrigerator Questions & Answers.