Reena the Magician Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Reena the Magician Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of One Foggy Morning and Mother Tell us a Story so, you can check these posts as well.

Reena the Magician Questions & Answers

  • Magician – a person with magical power, conjuror
  • Thoroughly – fully, completely
  • Puzzled – unable to understand
  • Splashed – liquid falling on something in irregular drops
  • Thrilled – a sudden feeling of excitement
  • Reward – a fair return for good behaviour

Question 1: What did Reena find in her bag?

Answer: Reena found ten rupees inside her bag.

Question 2: What were the magic words chanted by the magician?

Answer: The magic words chanted by the magician were “Butter and mallow I’m a good fellow, afternoon showers. Give me some flowers!”

Question 3: Why did Reena want to learn the magic trick?

Answer: Reena wanted to learn the magic trick because she wanted to make her grandfather smile as he was sad.

Question 4: What did the magician tell Reena when she offered him the money after he had taught her the trick?

Answer: The magician told Reena that her grandfather’s smile will be his reward when Reena offered him the money after he had taught her the trick.

Reena the Magician Questions & Answers

Question 5: Where was Reena’s grandfather when she woke up in the morning?

Answer: Reena’s grandfather had gone for a walk when she woke up in the morning.

Question 6: Where did Reena wait for her grandfather?

Answer: Reena waited at the door for her grandfather.

Question 7: What came out of the glass when Reena uttered the magic words?

Answer: Water came out of the glass when she uttered the magic words.

Question 8: What is the name of the author of the story “Reena, the Magician”?

Answer: Pratibha Nath is the author of the story.

Question 9: Read the lines and answer the questions:

“Ten rupees is not enough for that.”

(a) Who said these words to whom?
Answer: The magician said these words to Reena.

(b) What were the ten rupees for?
Answer: Ten rupees were for the magician to teach Reena the magic trick.

(c) How much did the speaker finally charge?
Answer: The magician did not charge any money from Reena.

Reena the Magician Questions & Answers

Question 10: Read the lines and answer the questions:

“She stood at the door, waiting for him to come back.”

(a) Who is “She” referred to?
Answer: “She” is referred to Reena.

(b) Who is she waiting for?
Answer: She is waiting for her grandfather.

(c) Why is she waiting for him?
Answer: She was waiting for him because she wanted to show him a magic trick.

Question 11: Write True or False:

(a) Reena was impressed by the magician’s trick – True
(b) The magician did not accept the money Reena gave him– True
(c) Reena asked her mother for money to give to the magician – False
(d) Reena’s glass of water did not turn into flowers – True
(e) Reena’s grandfather was angry with her – False

So, these were Reena the Magician Questions & Answers.