Taking Care of Computer Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Taking Care of Computer Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Introduction To The Internet, Hardware and Software and Files and Folders so, you can check these posts as well.

Taking Care of Computer Questions & Answers

Question 1: Choose the correct option:

(a) Why should you hold the CDs and DVDs from its edge?

i. to avoid any scratches on their surface
ii. because it is easier to hold them from their edge
iii. because the center of the CD and DVD gets hot

(b) Why should you keep your computer in a well-ventilated area?

i. to avoid getting shock from the system
ii. to keep the system cool
iii. to avoid erasing of information from the system

Question 2: Write True or False:

(a) You should spray the cleaner on the hardware while cleaning it – False
(b) You should delete the unwanted files from your computer that you have created – True
(c) You should remove the CD from the CD drive without closing the program – False
(d) Keep magnets away from your computer and disks. Magnets can erase information – True
(e) We should use Print preview before printing document to check how the document will look after printing – True
(f) We should seek permission from our parent or teacher before deleting any file from the computer so that we do not delete an important file or folder – True

Question 3: Mark (*) for the correct options and (X) for incorrect ones:

(a) I keep my computer in a well-ventilated area(✓)
(b) I don’t delete unwanted files from my computer – (X)
(c) I hold my CD’s and DVD’s from its edges(✓)
(d) Before starting the cleaning process close all the applications and shut down the computer and switch off the power(✓)
(e) I don’t use the print preview option before printing – (X)
(f) I use the appropriate steps to shut down the computer (✓)
(g) I use a dry-cloth to wipe off dust(✓)

Question 4: Tick the right tips for file maintenance.

(a) You should save files outside the folder – (X)
(b) You should seek permission from teachers or parents or guardian before deleting any files from the computer (✓)
(c) The document you want to take print of should be in a proper format to avoid wastage of ink ()
(d) You do not need to use Print Preview option before printing any document – (X)
(e) You should save your work frequently while working on the computer ()

Question 5: What should be done before starting the cleaning process of hardware?

Answer: We should close all the applications, shut down the computer and switch off the power before starting the cleaning process.

Taking Care of Computer Questions & Answers

Question 6: Which cloth should be used to wipe off the dust from the computer?

Answer: Dry cloth should be used to wipe off the dust from the computer.

Question 7: What should be avoided near the computer?

Answer: Avoid extreme heat or cold near the computer.

Question 8: Where we should keep our computer?

Answer: We should keep our computer in a well-ventilated area.

Question 9: Which thing should be kept away from your computer to protect the information?

Answer: Magnets should be kept away from your computer and disks as they can erase information.

Question 10: Why do we need to delete the unwanted files from the computer?

Answer: To maintain files properly, we should delete the unwanted files from the computer.

Question 11: What should be done before taking prints?

Answer: While taking prints, edit and format the document in such a way that paper and ink is not wasted.

Question 12: How to hold CDs and DVDs?

Answer: Hold CDs and DVDs from its edge.

Question 13: Why should we hold the CDs and DVDs from is edge?

Answer: We should hold CDs and DVDs from its edge to avoid getting any scratches on the surface of the CDs and DVDs.

Question 14: When CDs and DVDs should be removed?

Answer: Remove the CDs and DVDs after a program has been properly closed.

Question 15: Why should we use Print Preview before printing a document?

Answer: We should use print preview before printing so that paper and ink is not wasted.

Taking Care of Computer Questions & Answers

Question 16: Which are the three rules for Computer care?

Answer:

  • Keep it clean.
  • Keep it dry.
  • Keep it safe.

Question 17: How to maintain a file in Computer?

Answer:

  • Keep saving your work.
  • Use appropriate folders to save your work.
  • Delete unwanted files.
  • Seek permission before deleting a file.
  • While taking prints, edit and format the document in such a way that paper and ink is not wasted.
  • Use print preview before printing.

Question 18: How you will clean the Hardware?

Answer:

  • Close all the applications, shut down the computer and switch off the power before starting the cleaning process.
  • Use a dry cloth to wipe off the dust from all the parts of the computer.
  • Spray the cleaner on the cloth and not on the hardware, and clean it.
  • Leave the computer to dry for some time.

Question 19: Write down some basic tips to take care of your computer.

Answer:

  • Shut down the computer properly.
  • Keep magnets away from your computer and disks as they can erase information.
  • Hold CDs and DVDs from its edge.
  • Remove the CDs and DVDs after a program has been properly closed.
  • Avoid extreme heat or cold near the computer.
  • Keep your computer in a well-ventilated area.

Question 20: Fill in the blanks:

(a) Before starting cleaning process, close all the application and shut down the computer and switch of the power.
(b) Keep your computer in well ventilated area.
(c) Use a dry cloth to wipe off the dust from all the part of the computer.
(d) Avoid extreme heat or cold near the computer.
(e) Use appropriate folders to save your work.
(f) Keep magnets away from your computer and disks as it can erase information.
(g) Take permission from elder’s or teacher’s before deleting a file from computer.
(h) We can hold CDs and DVDs from its edge.
(i) Use print preview before printing any document.

So, these were Taking Care of Computer Questions & Answers.