The Bakers Village Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Bakers Village Questions & Answers.

In my previous post, I have shared the questions & answers of The Piggy Bank and The Magic Play House so, you can check these posts as well.

The Bakers Village Questions & Answers

Word Galaxy

  • Humble – not proud
  • Kneaded –  made dough with flour using hands
  • Valuables –  things that are precious and costly
  • Giant –  huge
  • Assistance –  the action of helping someone by sharing work
  • Delighted –  pleased or happy
  • Shallow –  not deep

The Bakers Village Questions & Answers

Question 1: What kind of people were the villagers?

Answer: The villagers were honest and humble.

Question 2: Who was the head baker in the bakers’ village?

Answer: A prince was the head baker in the bakers’ village.

Question 3: For whom did the villagers work for?

Answer: The villagers worked for their prince.

Question 4: What did the prince and villagers do to bake the bread?

Answer: The prince and the villagers kneaded the flour and built giant fires in the oven to bake the bread.

Question 5: What did the prince and his workers do early every morning?

Answer: Early every morning, the prince and his workers baked fresh loaves of bread.

Question 6: What did the villagers do when the loaves were ready?

Answer: When the loaves were ready, the villagers loaded their handcarts and went to sell the bread in other villages.

Question 7: What did the villagers do to reach the other villages?

Answer: The villagers had to cross a shallow river to reach the other villages.

The Bakers Village Questions & Answers

Question 8: How did the elephant help the villagers?

Answer: The villagers had to cross a shallow river to reach the other villages. Sometimes, their carts would get stuck in the wet mud of the river and the elephant used to help the villagers pull out their carts.

Question 9: What did the villagers give the elephant in return for his assistance?

Answer: The villagers gave the elephant some fresh bread in return for his assistance.

Question 10: What did the villagers do while returning to their village in the evening?

Answer: The villagers collected wood to make fire and bought flour to make more bread the next day.

Question 11: Why was the elephant sad?

Answer: The elephant was sad because he stopped getting any fresh bread.

Question 12: Why could the villagers not pull their handcrafts across the river?

Answer: The villagers could not pull their handcarts across the river because they were growing old.

Question 13: Why did the elephant decide to go to the village?

Answer: The elephant learnt that the villagers did not have money to buy flour. Moreover, they could not pull their hand carts across the river because they were growing old. So, he decided to go to the village to help them.

Question 14: What idea the elephant came up with to help the villagers?

Answer: The elephant came up with an idea that it can carry two men on its back at a time with loaves of bread and can even go to different villages to sell the bread. With the elephant’s help, the villagers would also be able to bring a large number of logs of wood from the forest.

The Bakers Village Questions & Answers

Question 15: Why were the prince and the villagers delighted?

Answer: The prince and the villagers were delighted when the elephant told them that he could carry two men with the loaves of bread on his back to different villages.

Question 16: What did the villagers start doing again? How was the elephant benefitted for that? 

Answer: The villagers started baking and selling bread again. The elephant was benefitted by getting his share of fresh bread every day.

Question 17: Complete the following sentences.

(a) To reach other villages, the villagers had to cross a shallow lake.

(b) The villagers were growing old and could not push the handcarts for long distances.

(c) The elephant learnt that the villagers did not have enough money to buy flour.

(d) The elephant was sad as he wasn’t getting any fresh bread.

So, these were The Bakers Village Questions & Answers.