The Foolish Fish Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Foolish Fish Questions & Answers.

This poem is written by Ann and Jane Taylor. In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Lonely Dragon, Deep in Our Refrigerator and Oscar Penguin’s New Penguin Suit so, you can check these posts as well.

The Foolish Fish Questions & Answers

Word Galaxy

  • Foolish – stupid
  • Innocent – harmless or free from guilt
  • Worm – insect
  • Ventured out – went out to find something
  • Wish – want
  • Nook – corner
  • Hide – conceal
  • Hapless – unfortunate
  • Plight – a difficult situation
  • Bid – told to do

Question 1: Write True or False:

(a) The little fish was very hungry – True
(b) The little fish saw a worm – True
(c) The little fish wanted to get the worm itself – False
(d) The mother warned the little fish about the worm – True
(e) The mother said that she would get the worm for the little fish – False
(f) The little fish did not believe what the mother said – True
(g) The little fish was foolish – True
(h) The little fish was afraid of the worm – False
(i) The little fish died an unfortunate death – True
(j) The little fish died because it was disobedient – True

Question 2: What did the little fish want the mother to get for him? Why?

Answer: The little fish wanted the mother to get worm for him because he was hungry.

Question 3: What did the little fish want to know from his mother?

Answer: The little fish wanted to know if it was a fly that was there in the water.

Question 4: What did the mother tell the little fish about the worm?

Answer: The mother told the little fish that the worm could have been put there to hide the sharpness of the hook.

Question 5: How did the little fish feel about what the mother had said?

Answer: The little fish didn’t believe what the mother had said.

Question 6: What happened when the little fish tried to catch the fly?

Answer: When the little fish tried to catch the fly, the hook got stuck through his gill.

Question 7: Why did the fish venture out?

Answer: The little fish ventured out because he was hungry and wanted to have one bite of the worm.

Question 8: How did the little fish know that he was going to die?

Answer: The little fish grew faint and fainter. Thus, he knew that he was going to die.

Question 9: Why did the fish die?

Answer: The fish died because he did not do what he was told to do.

Question 10: What lesson can be learnt from the poem?

Answer: We should pay heed to what our elders say.

So, these were The Foolish Fish Questions & Answers.

Leave a comment