The Great Sand Artist Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Great Sand Artist Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Little Genius, The Brave Pizza Delivery Boy and Granny’s Sari so, you can check these posts as well.

The Great Sand Artist Questions & Answers

Question 1: In which world cup did Sudarsan participate?

Answer: Sudarsan participated in sand sculpting world cup.

Question 2: What was the name of the artwork for which Sudarsan won the People’s Choice Award?

Answer: Sudarsan won the People’s Choice Award for the artwork named – Save Tree, Save the Future.

Question 3: How did Sudarsan start spending his time after he left school?

Answer: He started spending more and more time at the beach after he left school.

Question 4: Where did Sudarsan start working when he was ten years old?

Answer: When Sudarsan was ten years old, he started working in his neighbourhood.

Question 5: Read and answer the questions:

Sudarsan had a brilliant idea.

(a) What did Sudarsan love doing?

Answer: Sudarsan loved doing art.

(b) What was the idea that Sudarsan had?

Answer: Sudarsan had a brilliant idea. He decided to make the endless seashore his paper and his hands as pencil.

Question 6: Read and answer the questions:

One day, a tourist passing by saw Sudarsan working on a sculpture.

(a) What did the tourist tell Sudarsan?

Answer: The tourist told him that the nose of the figure was very large and looked abnormal.

(b) What did Sudarsan do after that?

Answer: Sudarsan worked on the figure over and over again until people told him that the nose was perfect.

Question 7: What happened at the sand sculpting world cup in 2014?

Answer: In the year 2014, Sudarsan won the People’s Choice Award at the world cup for his work ‘Save Tree, Save the Future’.

Question 8: Explain how Sudarsan started making sand sculptures.

Answer: One day, at the beach, Sudarsan saw how the waves came to the shore and made patterns in the sand. He dug his fingers into the wet sand and started making patterns.

Question 9: What does Sudarsan try to show through his artwork?

Answer: Sudarsan gives important messages, show important celebrations, and sometimes show important people and events through his sculptures.

So, these were The Great Sand Artist Questions & Answers.