The King Without Clothes Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The King Without Clothes Questions & Answers.

This poem is written by Nirendranath Chakraborty. In my previous posts, I have shared the questions and answers of Educating Mother, The Bell and A Voyage To Brobdingnag so, you can check these posts as well.

The King Without Clothes Questions & Answers

Question 1: What reasons make the people applaud the na*ed king?

Answer: People who are afraid and have some interest or hoping to get benefit applauded the na*ed king.

Question 2: Who was the outstanding person in the story, which everyone knew?

Answer: The child was outstanding because he was truthful and courageous.

Question 3: Which qualities of that special person is the poet highlighting in the poem? Why?

Answer: The poet is highlighting the child’s truthful and courageous nature.

Question 4: Where, according to the poet is that special person today?

Answer: According to the poet, the child perhaps has been put away and confined in a lonely place or in a mountain cave.

Question 5: What specific question of that person was appealing to the poet?

Answer: The poet is attracted to the question raised by the child. The child asks: ‘King, where are your clothes?’

Question 6: What does the poet ask the reader to find and why?

Answer: The poet asks the reader to find the little child because the world yet again needs his simplicity and courageous behavior.

Question 7: Why doesn’t anyone else ask that question to the king? What deeper message does the poet wish to convey to the reader?

Answer: Others do not raise the questions because they are afraid and they flatter the king. The poet drives home the idea that bravery is required to be honest and it takes a lot of courage to stand up before some evil or wrong.

Question 8: Do you think the poet is really looking out for a child? State reasons.

Answer: Yes, the poet is looking out for a child because he is symbolic of missing bravery and fearlessness in the individual today.

So, these were The King Without Clothes Questions & Answers.