The Little Prince Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Little Prince Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions & answers of The Most Beautiful Thing, The Rock and The Bubble and Nat Comes To Plumfield so, you can check these posts as well.

The Little Prince Questions & Answers

Question 1: Why did the narrator decide to make Drawing Number Two?

Answer: The narrator decided to make Drawing Number Two so that the grown-ups can understand his drawing number one of the boa constrictor digesting an elephant.

Question 2: How did geography prove to be ‘very useful’ in the narrator’s profession?

Answer: The narrator became a pilot when he grew up. Geography turned out to be very useful in his profession because if he got lost, he would be able to find his way back.

Question 3: Describe the narrator’s drawing of the little prince in your own words.

Answer: The narrator drew the little prince as a boy with messy blond hair. He was wearing a long blue robe. There were two stars on his shoulder. He was wearing a white shirt, white pants, an orange belt and blue knee-high boots.

The Little Prince Questions & Answers

Question 4: Why didn’t the narrator dare to ‘disobey’ the little prince?

Answer: The narrator did not dare to ‘disobey’ the little prince because he believed that when the mystery was too overpowering, one dare not disobey. He was surprised and shocked to see a little boy who was not bothered to be alone in the middle of the desert.

Question 5: Why was the narrator shocked when he showed the little prince his Drawing Number One?

Answer: The narrator was shocked to see the little prince recognize his Drawing Number One without any explanation, unlike the grown-ups who never understood his drawings.

Question 6: Read the lines and answer the questions:

 (a) Why did the narrator make the above drawing?

Answer: The narrator made this drawing because the Little Prince was not happy with his first drawing of a sheep.

(b) Why did the Little Prince reject this drawing?

Answer: The Little Prince rejected this drawing because he wanted a drawing of a sheep not a ram with horns.

Question 7: Read the lines and answer the questions:

 (a) Where was the narrator at this point in the story?

Answer: The narrator was in the middle of Desert of Sahara.

(b) Why was it ‘a question of life and death’ for him?

Answer: It was a question of life and death for him because he only had water to last for a week. Something was broken in the engine of his plane and the narrator had to repair the engine all by himself.

So, these were The Little Prince Questions & Answers.

error: Content is protected !!