The Marrog Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Marrog Questions & Answers.

This poem is written by R.C Scriven. In my previous posts, I have shared the questions and answers of The Story of Ali Cogia, The One That Got Away and The Chimney Sweeper so, you can check these posts as well.

The Marrog Questions & Answers

Word Galaxy

  • Marrog – an alien from Mars
  • Shriek – shout
  • Spike – pierce with a sharp point

Question 1: Who is the speaker of the poem? Where is he seated? Where is he from?

Answer: The speaker of the poem is the Marrog. He is seated at the very back of the class. He is from Mars.

Question 2: How dangerous is the Marrog?

Answer: He can gobble them all because he is seven foot tall and is breathing green flames from his ears.

Question 3: Do the students know about the alien? Give reasons for your answer.

Answer: The students in the class do not know about the alien sitting behind them. If the students knew, they would tremble in fear and scream. The blackboard would fall down, the ceiling would crack and the teacher would faint. The word ‘would’ show that it has not happened yet.

Question 4: Describe the alien.

Answer: The alien’s body was made of brass, he had seventeen fingers and toes. He had three eyes at the back of his head. His hairs were bright purple and his nose was deep blue. He had half yellow and half red teeth. He had five arms that were silver and spiked with knives. He was seven feet tall and green flames were coming out of his ears.

Question 5: Do you think that this alien is dangerous? Why do you think so?

Answer: No, I don’t think that this alien is very dangerous. Even though it is very huge and breathes flame through his ears. The alien even says that it could gobble up all the children in the class, but it does not actually do anything. I think the alien is funny.

Question 6: Do you think this is a true poem and there is Marrog sitting in the class? Why or why not?

Answer: I don’t think this is a true poem. I think that the person sitting at the back of the class is the poet, imaging himself to be the Marrog from Mars, because there is no such thing as Marrog and there is no life on Mars.

Question 7: Read and answer the questions:

(a) Who is the speaker?

Answer: The speaker is Marrog an alien from Mars.

(b) Where is the speaker?

Answer: He is in a classroom.

(c) Why would ‘they’ shriek?

Answer: They would shriek because he has three eyes at the back of his head, his hair is bright purple, nose is deep blue and teeth are half- yellow half-red.

Question 8: Read and answer the questions:

(a) Who is the speaker?

Answer: The speaker is Marrog – an alien from Mars.

(b) Where could the speaker go back and return from?

Answer: The speaker could go back and return from Mars.

(c) Why does the speaker have arms that are ‘silver and spiked’?

Answer: The speaker has arms that are silver and spiked so that he can go back and return in a million light-years.

So, these were The Marrog Questions & Answers.

error: Content is protected !!