The Swiss Family Robinson – Voyage Of Discovery Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Swiss Family Robinson – Voyage Of Discovery Questions & Answers.

Written by Swiss Pastor, Johan David Wyss, The Swiss Family Robinson is a novel which was meant to teach his four sons about family values and self-reliance. I have also shared the questions and answers of The Swiss Family Robinson – Shipwreck and Landing on the Deserted Island so, you can check these posts as well.

The Swiss Family Robinson – Voyage Of Discovery Questions & Answers

Question 1: Who went to explore the island?

Answer: The narrator along with his eldest son Fritz and their dog Turk went to explore the island.

Question 2: Why did the narrator and his eldest son go on a discovery voyage?

Answer: The narrator and his eldest son go on a discovery voyage to look for traces of their ship companions and to examine the nature of the soil on the other side of the river.

Question 3: Why were all the children not taken to the journey?

Answer: All the children were not taken to the journey because it would become difficult for the narrator and his eldest son Fritz to defend all of them in any danger.

Question 4: What did they carry with them on the journey?

Answer: They carried a bag for game, a hatchet, pistols, biscuits, a flask of fresh river water with them on the journey.

Question 5: What did they discover after a few hours of the journey?

Answer: After a few hours of the journey, they discovered that the banks of the river were very steep and there was no real path on the other side.

The Swiss Family Robinson – Voyage Of Discovery Questions & Answers

Question 6: Why did they follow the course of the river?

Answer: They followed the course of the river because after a few hours of the journey, they discovered that the banks of the river were very steep and there was no real path on the other side.

Question 7: What did Fritz’s sharp eye observe in the bushes?

Answer: He observed that some of the trees were of a singular kind.

Question 8: How did Fritz first find the coconut?

Answer: Fritz informed the narrator that he had caught sight of some monkeys in the bushes. In his excitement, he kept moving about trying to get a glimpse of them again and stumbled on a small round object lying on the ground. He brought it to the narrator and told him that it must be the nest of a bird, but it was coconut. Thus, Fritz first found the coconut.

Question 9: Of what use was the bottle gourd’s rind?

Answer: The bottle gourd’s rind can be used for making various utensils like plates, dishes, basins and flasks.

Question 10: How did the narrator teach Fritz to divide the bottle gourd into two?

Answer: The narrator taught Fritz how to divide the gourd with a bit of string, which would cut more equally than a knife. He tightly tied the string round the middle of the gourd and striking it hard with the handle of the knife, he drew it tighter and tighter, till it separated into two regular shaped bowls or vessels.

The Swiss Family Robinson – Voyage Of Discovery Questions & Answers

Question 11: What did they do with the two pieces of bottle gourd?

Answer: They left them to dry in the sun, filling them with sand so that they did not lose their shape.

Question 12: What left the narrator and Fritz spellbound?

Answer: The sight of the sea gently moving by the waves in which the rays of the sun were reflected and the woods, of various hues of greenness, left them spellbound.

Question 13: Why did Fritz and the narrator go to explore the island?

Answer: The narrator and his wife felt the need to look out for their lost companions from the ship and to find out the nature of the soil on the other side of the river. For this, it was decided that Fritz and the narrator would go to explore the island. They also wanted to explore the island to find out the resources that existed on the island that would be useful for their survival on the deserted island. They wanted to look for food, a better place to settle down and to understand the dangers that lay inside the forest and on the island.

So, these were The Swiss Family Robinson – Voyage Of Discovery Questions & Answers.