The Swiss Family Robinson – Night Fright Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Swiss Family Robinson – Night Fright Questions & Answers.

The Swiss Family Robinson is a novel written by Swiss Pastor, Johan David Wyss. It aims at teaching people values like determination, self-reliance, co-operation, love for your family and prudent use of resources.  I have also shared the questions and answers of The Swiss Family Robinson – Landing on the Deserted Island and Voyage of Discovery so, you can check these posts as well.

The Swiss Family Robinson – Night Fright Questions & Answers

Question 1: Why was Fritz determined to carry the sugarcanes back home?

Answer: Fritz was determined to carry sugarcane back home because he wanted his mother and Ernest to enjoy the sweet, juicy sugarcanes.

Question 2: Why did Fritz begin to complain of fatigue?

Answer: Fritz began to complain of fatigue as the sugarcanes weighed heavily down on his shoulders, and he was forced to shift them from shoulder to shoulder.

Question 3: What happened as they were passing the woods?

Answer: Turk sprang away and tried to seize upon a troop of monkeys who were skipping about and amusing themselves without observing the narrator’s approach.

Question 4: What brought a smile to the narrator’s face?

Answer: The narrator smiled because the young monkey whose mother had been killed by Turk sprung nimbly on Fritz’s shoulders and fastened his feet in his stiff curls. Despite Fritz’s cries and vigorous shaking the monkey did not let go of its hold.

The Swiss Family Robinson – Night Fright Questions & Answers

Question 5: What was the result of Turk’s attack on the monkeys?

Answer: Before the narrator and Fritz could get to the spot, Turk had already seized one monkey. The mother was killed instantly but her young one escaped and hid himself in the grass.

Question 6: What did the young monkey do?

Answer: The young monkey sprung nimbly on Fritz’s shoulders and fastened his feet in the stiff curls of his hair.

Question 7: What caused the narrator to awake from his sleep?

Answer: A dozen jackals had surrounded the narrator’s dogs. The barking of the dogs and the commotion of the fowls outside his tent awakened the narrator from his sleep.

Question 8: How did The Robinson family defend themselves?

Answer: They defended themselves well, taking down three or four of the jackals and the others made their escape.

Question 9: Describe in brief the incident which led Fritz to carry the little monkey back to his home?

Answer: On their way back home from the woods, Turk their dog sprang upon a troop of monkeys who were skipping about amusing themselves unaware of their presence. Before Fritz and the narrator could reach there Turk had already attacked one of the monkeys and seized it. The young one managed to escape and hid behind in the grass. When the little monkey saw Fritz, it climbed over his head and fastened his feet in the stiff curls of Fritz’s hair. It did not move even after all the cries and shaking that Fritz gave. With no choice left with him, Fritz had to carry the little monkey back to his home on his head.

The Swiss Family Robinson – Night Fright Questions & Answers

Question 10: How did the family react when they see the monkey?

Answer: Jack was filled with amusement when he saw the monkey whereas, little Franz was hesitant to touch it and was more interested in knowing if his father and brother had brought something more interesting for him, other than the monkey.

Question 11: What were the edible things gathered by the narrator and Fritz in their journey. How did they gather them?

Answer: As Fritz and the narrator moved into the woods cutting through the bushes, Fritz came across the bottle gourd creepers Both Fritz and the narrator gathered some bottle gourds and tied them together. They left them to dry in the sun on some sand, to be picked up on their way back. As they moved ahead the narrator came across a sticky sap. On inspection, the narrator discovered that it belonged to the sugarcane reeds. Fritz and the narrator cut some canes to be carried back for the rest of the family. Further, as they rested under the shade of trees they saw some monkeys. When the two attacked the monkeys with stones, the monkeys just to imitate pulled down some coconuts and pelted them back on the narrator and Fritz. They quickly gathered all the coconuts and continued their journey back home.

Question 12: Describe the welcome given to the narrator and Fritz when they returned to their family.

Answer: When the narrator and Fritz returned the family was overjoyed. Jack was thrilled to see a monkey with them. Franz wanted to know if they had brought something for him. Elizabeth, the mother had several questions to ask about their adventures. The family was so delighted that the narrator and Fritz were bombarded with several questions leaving no time for them to answer any. The boys were happy to see sugarcanes and took lessons from Fritz on how to suck the juice out of a sugar cane. In celebration of their return, the narrator’s wife cooked a goose for a meal and they had the coconuts as dessert.

So, these were The Swiss Family Robinson – Night Fright Questions & Answers.