The Victor Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share The Victor Questions & Answers.

This poem is written by C.W. Longenecker. In my previous posts, I have shared the questions & answers of Unusual Sports, Chuskit Goes to School and Rikki Tikki And Nag so, you can check these posts as well.

The Victor Questions & Answers

Word Galaxy

  • Cinch – sure to happen
  • Dare – to have courage to take a risk
  • A fellow’s will – a person’s determination
  • Outclassed – if you are outclassed by someone, they are a lot better that you are at a particular activity.

Question 1: Write True or False:

(a) We lose when we think we will never win – True
(b) Success comes to those who do not take risks – False
(c) Winning depends on the person’s state of mind – True
(d) Life’s battles are always won by strong or fast people – False
(e) In order to rise high in life, we must set high goals – True

Question 2: Read and answer the questions:
If you like to win but think you can’t
It’s almost a cinch you won’t.

(a) When do we win?

i. When we feel we can win
ii. When we feel we cannot win
iii. When we wait for someone to help us.

Answer: When we feel we can win

(b) What does the word ‘cinch’ refer to?

i. A deal
ii. Something that is sure to happen
iii. A pinch

Answer: Something that is sure to happen.

Question 3: Read and answer the questions:

Life’s battles don’t always go

To the stronger or faster man.
(a) What has life been compared to?

Answer: Life has been compared to a battle.

(b) Who wins in life?

Answer: The person who believes he can win, wins in life.

(c) Which literary device has been used in the phrase Life’s battles?

Answer: Metaphor

Question 4: According to the poet, what happens if you think you dare not?

Answer: If you don’t dare to do something, you don’t do it.

Question 5: According to the poet, what happens when you think you can?

Answer: According to the poet, when you believe you can win something, you succeed at winning it.

Question 6: What does It’s almost a cinch mean?

Answer: It means it is certain to happen. In this context, if you think you can’t win, you will definitely not win.

Question 7: What is a necessary ingredient for you to win the prize?

Answer: Believing in yourself is a necessary ingredient for you to win the prize.

Question 8: How many times in the poem is the word ‘you’ used? Why do you think the poet is using this word so frequently?

Answer: The word ‘you’ has been used 18 times in the poem. The poet has used it so many times because he wants to emphasize that it is only ‘you’ who can help yourself achieve your goal.

Question 9: What does the poet mean by the following lines:

Life’s battles don’t always go
To the stronger or faster man.

Answer: The poet means that it is not always that the strongest or fastest people can overcome life’s hurdles. Only those who believe in themselves and their capabilities win.

Question 10: What happens when someone does not believe they can achieve a target? How does it affect their performance?

Answer: When someone does not believe they can achieve a target, they usually do not achieve it. what one believes affects their performance. As the poet also mentions, “It’s all in the state of mind.”

So, these were The Victor Questions & Answers.