A Newspaper Is A Collection of Half-Injustices Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share A Newspaper Is A Collection of Half-Injustices Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Colonel Fazackerley Butterworth Toast, Laura and The Light of Other Days so, you can check these posts as well.

A Newspaper Is A Collection of Half-Injustices Questions & Answers

Word Galaxy

  • Chronicle – record
  • Bawled – cried out
  • Squalor – filthy
  • Curious – strange
  • Feckless – worthless

Question 1: Read and answer the question:

A Newspaper Is A Collection of Half-Injustices Questions & Answers

(a) What do you think the poet means by ‘half injustices’?

Answer: By ‘half Injustices’ the poet means that the newspaper just pass on the decision without proper investigation and truth is compromised for sales.

(b) Explain ‘bawled by boys’.

Answer: By ‘bawled by boys’ the poet means that it is cried out loudly across millions of miles.

(c) Why is the opinion of a newspaper described as curious?

Answer: The opinion of a newspaper is described as curious because the truth is compromised for selling of newspaper.

Question 2: Why does the poet call a newspaper a collection of half-injustices?

Answer: The poet calls a newspaper a collection of half-injustices because it is a collection of stories of injustice of everything that are lives are made of and it spreads its strange opinion to a million merciful and sneering men.

Question 3: Why has the newspaper been compared to a court?

Answer: A newspaper is like a court because everyone is kindly and unfairly tried by a group of honest men who are too caught up in their righteous indignation.

Question 4: Read and answer the question:

A Newspaper Is A Collection of Half-Injustices Questions & Answers

(a) How is newspaper a market?

Answer: Newspaper is a market because here the truth is sold and compromised for the selling of the newspaper.

(b) Explain: ‘wisdom sells its freedom’.

Answer: By wisdom sells its freedom the poet is saying that press will compromise truth and important information for stories that will sell.

(c) What does the last line suggest?

Answer: The last line suggests that the people also believe the news that is in the newspaper and also accepts its decisions.

Question 5: The poet creates two contrasting images in the first stanza? What are these?

Answer: In the first paragraph, the poet created the contrasting picture of ‘merciful’ as well as ‘sneering men’. These are people who either sneer at the stories carried by the newspaper or are sympathetic towards them.

Question 6: What does the newspaper sell? How?

Answer: A newspaper is a market where wisdom sells its freedom and melons are crowned by the crowd.

Question 7: Why does the poet call the newspaper a game?

Answer: A newspaper is like a game because one person’s error brings victory to a player while another’s skill wins death. A mistake made by a scribe can change the outcome of a particular game while another person’s skilled reportage could herald someone’s death.

Question 8: What is the newspaper a symbol of? How?

Answer: The newspaper symbolizes news from far away, deceit or popularity.

So, these were A Newspaper Is A Collection of Half-Injustices Questions & Answers.