Abu Ali Counts His Donkeys Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Abu Ali Counts His Donkeys Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Tom’s Sore Toe, The Moon For Dinner and The Story Of The Four Seasons so, you can check these posts as well.

Abu Ali Counts His Donkeys Questions & Answers

Word Galaxy

  • Behind – back
  • Foolish – silly
  • Rocks – mass of stones
  • Climb – get on top
  • Look for – search
  • Around – on all sides
  • Count – adding figures

Question 1: Write True or False:

(a) Abu Ali bought ten donkeys – False
(b) Abu rode one of the donkeys – True
(c) Abu wanted to hide the donkeys – False
(d) He counted one donkey less – True
(e) He asked his friend Musa to help him – True
(f) Musa thought that Abu was clever – False

Question 2: Where did Abu Ali go?

Answer: Abu Ali went to the fair.

Question 3: What did Abu buy at the fair?

Answer: Abu bought nine donkeys at the fair.

Question 4: What did Abu Ali think on the way to home?

Answer: On the way to home, Abu Ali thought that he has lost his one donkey.

Question 5: Where did Abu Ali look for his lost donkey?

Answer: Abu Ali looked for his lost donkey everywhere, behind the rock and around the trees.

Question 6: Why did Abu Ali see only eight donkeys?

Answer: Abu Ali saw only eight donkeys because he did not count the donkey he was sitting on.

Question 7: What was the name of Abu Ali’s friend?

Answer: The name of Abu Ali’s friend was Musa.

Question 8: Why did Abu Ali call Musa?

Answer: Abu Ali called Musa to help him count the donkeys.

Question 9: How many monkeys did Musa count?

Answer: Musa counted ten donkeys.

Question 10: Who was the tenth donkey mentioned here?

Answer: The tenth donkey mentioned here was Abu Ali.

Question 11: What did Musa meant when he said that the tenth donkey was sitting on top of ninth donkey?

Answer: Musa meant that Abu himself was a donkey.

Question 12: Did Abu Ali understand his mistake? What was his mistake?

Answer: Yes, Abu Ali understood his mistake. He was not counting the donkey that he rode on.

So, these were Abu Ali Counts His Donkeys Questions & Answers.