Tom’s Sore Toe Questions & Answers

Hi Everyone!! This article will share Tom’s Sore Toe Questions & Answers.

In my previous posts, I have shared the questions and answers of Uncle Ken On The Job, The World Of Walt Disney and The Elves and The Shoemaker so, you can check these posts as well.

Tom’s Sore Toe Questions & Answers

Word Galaxy

  • Groaning – making noises as if in pain
  • Sore – painful
  • Excuse – reason
  • Returned – comeback
  • Fright – scare
  • It will be over soon – it will soon be dead

Question 1: Why was Tom unhappy?

Answer: Tom Sawyer was unhappy on Monday morning because he did not want to go to school. He wished to stay home and play.

Question 2: Why did Tom start groaning?

Answer:

i. He was in great pain.
ii. He wanted to wake Sid.
iii. He wanted someone to hear him.

Question 3: Why did Tom say, it will all be over soon?

Answer:

i. He was sure he was going to die very soon.
ii. He was sure the pain would go away soon.
iii. He wanted everybody to feel sorry for him.

Question 4: Aunt Polly was not worried when Sid told her about Tom, true or false?

Answer: False

Question 5: What was the matter with Tom’s tooth?

Answer: There was nothing much, it was only a loose tooth in his mouth that was giving him a slight pain.

Question 6: Why did Aunt Polly want a silk thread?

Answer: Aunt Polly wanted a silk thread to tie it to Tom Sawyer’s loose tooth in order to take it out.

Question 7: Why did Aunt Polly want a piece of coal from the fire?

Answer: Aunt Polly wanted a piece of coal from the fire in order to scare back Tom so that she could easily pull out his loose tooth with the silk thread.

Question 8: Why did Tom go to school?

Answer: Tom went to school because Aunt Polly knew that Tom was making an excuse for not going to school.

Question 9: Why did Tom make an excuse?

Answer: Tom made an excuse because he didn’t want to go to school.

Question 10: Do you think Tom went to school that day? Why do you think so?

Answer: Yes, I think Tom went to school that day since, Aunt Polly had already taken out his loose tooth. He now had no reason for staying home from the school.

So, these were Tom’s Sore Toe Questions & Answers.